fredag, januari 05, 2007

Politiken 2007 och bloggen fyller 2000

År 2007 blir ett spännanden politiskt år. Alliansregeringen kommer att fortsätta att lägga förslag som förändrar Sverige i rätt riktning. Jag ser särskilt fram emot förslag på skolområdet. Att få en ny skolpolitik som sätter kunskap i fokus känns väldigt angeläget. Flumskolan utan studiero måste bort.

Förmodligen kommer tidningar, TV och radio beskriva varje förändring alliansen gör som någon slags katastrof. Speciellt Aktuellt har blivit någon form av vänstermegafon.

Aktuellt m.fl. har köpt det socialdemokratiska synsättet med hull och hår. Det viktigaste är inte att skapa jobb utan skapa bidragssystem.

Får man tro de vinklade reportagen så är det en mänsklig rättighet att kunna leva på bidrag. Och när ett bidrag tar slut har man rätt till nytt osv. Och det är alltid samhällets fel att någon inte har jobb. Individen är bara ett offer. Just nu för den hemska alliansregeringen som vågar ställa krav.

Och givetvis skall man inte behöva ta ett jobb som man inte har utbildning för och till lägre lön. Man skall givetvis få söka jobb tills man hittar något man gillar och till en lön som man anser är bra. Till dess har man rätt att leva på bidrag som skall vara på hög nivå, om jag förstått vinklingarna i reportagen rätt.

2007 är också året då socialdemokraterna får ny ordförande. Mona Sahlin ligger bra till och det är väl ingen nackdel för alliansen. Pär Nuder är väl alliansens favorit men man kan ju inte få allt.

Jag är lite förvånad över att så många tackat nej till posten. Får en känsla av att socialdemokraterna inte tror att regeringsmakten kommer att vara så enkel att få tillbaka 2010. Lyckas alliansregeringen skapa jobb och fortsatt ekonomisk tillväxt blir det svårt för socialdemokraterna 2010.

Är arbetslösheten låg så är ju höjd a-kassa ingen kioskvältare att driva i valrörelsen. Man riskerar ju återigen bli partiet som tycker bidrag är viktigare än jobb. Och vad för andra frågor har man att driva?

Kanske tycker flera, som borde vara kandidater, att låt Mona ta 2010. Vinner hon är det bra men förlorar hon valet så åker hon direkt och då blir det lättare för en ny ledare att förändra.

Slutligen så fyller bloggen 2000. Har idag passerat 2000 unika besökare. Grattis till mig själv.