fredag, augusti 18, 2006

Bättre ledig än jobba enligt (s), (v) och (mp)

Ibland glömmer man. Denna insändare var införd torsdagen den 17 augusti i Kungsbacka Tidning.

Ledighetskartellen (s)+(mp)+(v)

Jag skall ge vänsterkartellen en eloge. De är verkligen bra på att hitta förslag som handlar om att människor inte skall arbeta utan leva på bidrag och stöd från staten.

Bäst i klassen är miljöpartiet. I deras partiprogram står det att det skall finnas ett allmänt folkbidrag. Alla skall få ett bidrag oavsett man arbetar eller inte. Vill man kan man sedan leva på detta bidrag. Det är i och för sig litet men anpassar man sina utgifter skall man inte behöva bidra till samhället.

Miljöpartiet är också pappa till friåret och nu vill man betala bidrag till de föräldrar som arbetar deltid för att de skall minska arbetstiden ytterligare.

Socialdemokraternas senaste bidrag är att införa någon slags delpension.

Vänsterpartiet vill ha 6-timmars dag med full betalning. Hur nu detta skall betalas och av vem?

Detta sker samtidigt som de flesta ekonomer säger att skall vi klara av utgifterna när 40-talisterna går i pension måste fler arbeta och betala skatt, inte färre.

I och för sig har vänsterkartellen totalt misslyckats när det gäller att bekämpa arbetslösheten men fler lediga är väl inte receptet utan en politik som ger fler i arbete.

Det är också fantastiskt att man tycker att det är bättre att 20 personer i Kungsbacka går omkring ett år och är lediga på statens bekostnad än att man har nattöppen närakut i kommunen. Det kostar samma pengar. Är inte vård och omsorg viktigare?

Vi behöver verkligen en ny regering där folkpartiet har starkt inflytande.

Tommy Rydfeldt (fp)
Landstingskandidat

torsdag, augusti 17, 2006

Tolkningsproblem för (s)

I dagens nummer av Kungsbacka Posten svarar jag och Gunilla Rivle på en insändare från Maud Lanne (s). Givetvis handlar den om nattöppen närakut och sossarnas stora svek.

Vårdvisioner istället för löften

Socialdemokraterna har klara problem att förklara varför man svek när det gäller nattöppen närakut och trots vallöftet 2002, inte röstade för. Efter ett antal frågor, ca: 8 månader efter beslutet, menar plötsligt Maud Lanne (s) i NH 15/8 att meningen ”minst oförändrad jour”, i deras program från 2002, inte skall tolkas så att man ville ha nattöppet.

Plötsligt så kan det tolkas som om man kan ta bort nattöppet och öka öppettiderna på dagen. Synd att ni glömde tala om detta för väljarna som kanske trodde på det ni skrev.

Maud Lanne påstår att folkpartiet lovat ett ”riktigt” sjukhus i Kungsbacka. Riktigt såvida att vi 2002 tog fram en vårdvision för Kungsbacka sjukhus. Där redovisade vi åt vilket håll vi vill att utvecklingen skall gå i takt med att vi blir fler invånare i Kungsbacka. Vi var noga att med att inte lova några tidpunkter då vi kan ha genomfört allt. Just för att inte hamna i samma löftesproblematik som socialdemokraterna.

Vi tror på utveckling av Kungsbackas sjukvård. Inte avveckling såsom socialdemokraterna och andra som tog bort tryggheten med en nattöppen närakut.

Gunilla Rivle (fp)
Ledamot i närsjukvårdsnämnden

Tommy Rydfeldt
Landstingskandidat (fp)

onsdag, augusti 16, 2006

Lokal valrörelse och magplask

Den lokala valrörelsen börjar komma igång lite smått i Kungsbacka. Valstugorna är på plats. Lokaltidningen Norra Halland har börjat med en sida med valextra i varje nummer. Man tar in valinsändare och frågor ut partiernas representanter i olika nämnder.

De andra tidningarna ligger lite lågt men kommer säkert med något eget.

Debatten om nattöppen närakut fortsätter. Nu vill socialdemokraterna tolka om vad man lovat 2002. Efter 8 månaders tigande? Uppenbarligen har man kraftiga problem med den frågan.

I Kungsbacka Posten har flera artiklar uppmärksammat folkpartiets motion om försök med betyg från årskurs 6. Betyg från årskurs 6 är en valfråga för follkpartiet både på riksplanet och i Kungsbacka. Det känns som vi ligger helt rätt i den frågan.

Det enda magplasket hittills har kristdemokraten Larry Söder svarat för. Som presenterade sig som ”Frälsaren” och "kommunalrådskandidaten" i tidningen Norra Halland.

Jag som trodde att det bara fanns en frälsare. Han som tittar ner på oss eller för kristdemokrater möjligen Alf Svensson. Förövrigt börjar det bli inflation på kommunalrådskandidater. Jag vet inte hur många centerpartiet har.

Jag gissar att Larry Söder inte hade avsikten att presentera sig som någon frälsare men bristande politisk erfarenhet gjorde nog att han gick i en journalistfälla.

tisdag, augusti 15, 2006

För "nya" moderater?

Moderatledaren Fredrik Reinfeldt har i SR ekots valutfrågning öppnat för att finansiera en avskaffad fastighetsskatt med sänkta räntebidrag.

Ett riktigt självmål av Reinfeldt. Moderaterna har ju alltid kritiserat sänkta ränteavdrag och sagt att människor får gå från hus och hem om det sänks. Gäller tydligen inte längre.

Det känns bra att folkpartiet gått ut och talat om att vi inte ställer upp på dessa tankar.

Villaägare och bostadsrättsinnehavare har anpassat sig till dagens ränteavdrag. Dessutom, var är det för idé att ta bort fastighetsskatten om man bara får minskade ränteavdrag?

Kanske moderaterna har blivit lite för nya?

Kryssa din kandidat - Personvalsrösta

Idag har jag flera insändare i tidningarna. Denna står i Kungsbacka Posten.

Kryssa och ta makten från partierna.

Sedan 1998 har vi personval i Sverige. Man kan genom kryss komma högre upp på listan och till och gå från icke valbar plats till valbar. I kommun- och landstingsvalet krävs 5 % kryss av avgivna röster och i riksdagsvalet 8 %.

Alla använder inte sig av rätten att kryssa för en kandidat. Vid förra valet låg andelen i Kungsbacka som satte ett kryss, räknat samtliga val, i snitt på ca: 35 %. Alldeles för dåligt tycker jag.

Ett av skälen kan ju vara att vissa partier på vänsterkanten inte gillar personvalet utan ser det som ett nödvändigt ont. Ett annat skäl är att många helt enkelt inte känner till någon politiker så bra att man vill ge ett kryss. I så fall ett underbetyg till oss kandidater.

I folkpartiet så gillar vi personval. Partiet har också drivit denna fråga länge. Vi är många folkpartister i Kungsbacka som driver personvalskampanjer. Jag tycker det är jättebra.

Fick jag bestämma helt själv skulle Sverige få ett riktigt personval utan spärrar. Drömmen vore att partierna nominerade ett antal kandidater i bokstavsordning och sedan avgjorde kryssen vilka som valdes.

Detta gav makten till väljarna vilket vore ganska hälsosamt. Kontakten mellan vald och väljare skulle öka avsevärt.

Min uppmaning till väljarna i Kungsbacka är att ta reda på vad kandidaterna står för och sätt kryss på den kandidat ni tror bäst kommer att driva de frågor ni tycker är viktiga.
Ta makten från partierna över vem som skall komma in i kommun, landsting och riksdag.

Tommy Rydfeldt (fp)
Landstingskandidat

Svar till Bo Karlsing (s)

I dagens Norra Halland svarar jag på insändare från Bo Karlsing (s). Läs mitt inlägg från fredagen den 11 augusti om du vill veta mer.

När får väljarna svar från Bo Karlsing (s) ?

Efter att jag ställt frågor till (s) under 6 månaders tid i tidningarna om nattöppen närakut kommer till slut en insändare från Bo Karlsing (s) i NH 11/8 med frågan, vem är Tommy Rydfeldt? Jag är landstingskandidat för folkpartiet. Min främsta fråga är att vi skall ha nattöppen närakut och kunna besöka en doktor även nattetid i Kungsbacka. Vill du veta mer gå gärna in på min hemsida.

Nu har jag svarat. När skall Bo Karlsing svara på mina frågor?
När skall väljarna få besked om varför socialdemokraterna lovade nattöppen jour vid förra valet men sedan vid två tillfällen under hösten 2005 svek sitt vallöfte och väljarna och inte röstade för nattöppen närakut när frågan uppe i närsjukvårdsnämnden?

Tommy Rydfeldt (fp)
Landstingskandidat

måndag, augusti 14, 2006

Tommys tankar fyller 1000 !!!!!

Efter det att jag skrivit färdigt mitt senaste inlägg och publicerat det, läs nedan, tittade jag på besöksstatistiken. Skälet var givetvis att jag närmade mig ett magiskt tal.

Och där stod det. Jag har sedan jag började haft 1000 unika besökare på min blogg. Det är alltså 1000 personer som tagit sig tid att läsa vad jag skrivit. Det har gått segt att gå mellan 900 unika till 1000. Skälet är att många återkommer och registerars då bara för besök men inte som unikt.

Känns roligt att så många återkommer och vill läsa vad jag skriver.

Fram till valet kommer jag att skriva varje dag. Om folkpartiet givetvis men även om andra saker som kan komma att inträffa i valrörelsen.

Välkomna att läsa.

Orimliga påhopp på folkpartiet om rasism

Oavsett vad folkpartiet gör för utspel tycks det finnas vissa, främst kulturskribenter på vänsterkanten, som stämplar det som rasism.

I grunden tycks finnas en ovilja eller rädsla för att diskutera problem vi har i Sverige. Alltför många elever går ur svenska skolan utan att kunna läsa och skriva och vet inte heller något om litteratur. När då riksdagsledamoten Cecilia Wikström föreslår en lista över rekommenderad svensk litteratur som skulle kunna läsas, en så kallad kanon, framställs detta av vissa som någon slags rasism och storsvenskhet. Det dessa skribenter glömmer är att sådana listor finns i de flesta länder. I t.ex. Storbritannien och Danmark.

Pratar folkpartiet integration och vågar använda ordet krav så skriker vissa på nytt att det är rasism.

Jag tror att de flesta svenskar ser att den svenska integrationspolitiken gått fullständigt snett. Vi har idag helt segregerade bostadsområden som nästan kan kallas gettoliknande.
Svenskakunskapen är dålig även hos många som är födda i Sverige. Arbetslösheten är hög bland dem med utländsk bakgrund.

Skall vi kunna åtgärda detta måste det ställas krav men vi måste även ta fram riktade åtgärder som skapar möjligheter för den enskilde att ta sig ur utanförskapet och hitta sin plats i samhället med arbete och framtidstro.

I det arbetet kommer det att finnas saker som vi aldrig kan acceptera. Tvångsgifte, könsstympning och liknande kan aldrig försvaras med hänvisning till religion och kultur.

Risken finns att om de etablerade partierna fortsätter att sopa integrationsproblemen under mattan så kommer de svenskar som tröttnat vända sig till Sverigedemokraterna och liknande grupper. För de är de enda grupper och partier som tar upp dessa problem. Men är det deras lösningar vi vill ha? Knappast.

Man behöver inte hålla med folkpartiet i våra lösningar. Kom gärna med egna.
Men i Sverige borde vi kunna vara överens om att sluta kalla den rasist som vågar diskutera och ifrågasätta flyktingpolitik och integrationspolitik. Det vore ett bra första steg för att skapa en ny framtid för de invandrade svenskarna i utanförskapet.

söndag, augusti 13, 2006

Intressant betygsdebatt 14 september

På kommunfullmäktiges sammanträde den 14 september, några dagar innan valet, skall folkpartiets motion om att Kungsbacka skall ansöka om att bli försökskommun för betyg från årskurs 6, behandlas. Förslaget från kommunstyrelsens arbetsutskott är att motionen bifalls. Bakom detta beslut stod folkpartiet, moderaterna och centerpartiet. Socialdemokraterna var emot.

Centerpartiet har lanserat en kommunalrådskandidat, Ola Johansson. Lite underligt för vad jag vet så ställer väl nuvarande kommunalrådet Ulf Persson upp till omval?

I alla fall skriver Ola Johansson på sin blogg att han inte gillar att folkpartiet vill satsa på betygen som ett sätt att mäta kunskap och jag citerar: ”Jag tycker det är fel väg och kommer att ha svårt att acceptera detta när frågan kommer till fullmäktige.”

Intressant ur många aspekter. Ola Johansson är centerpartiets främste skolpolitiker i Kungsbacka. Dessutom har alliansen kommit överens om att införa betyg från årskurs 6.

Kommunfullmäktigedebatten den 14 september kommer väl att visa var centerpartiet står. För just nu är det något förvirrande. Ett nej från ledande centerpartister den 14 september kommer säkert att innebära att centerpartiet tappar röster den 17 september. Speciellt om det blir nej från någon som kallar sig kommunalrådskandidat.

För 80-85 % av svenskarna vill ha tidigare betyg. I borgerliga Kungsbacka är säkert siffran över 90 %.