torsdag, april 01, 2010

Varför saknas bra legala alternativ?

Svenska Dagbladet skriver idag om IPRED lagen och konstaterar att endast tre ärenden har lämntas till domstol.

Så kallad pratstreaming ökar också. Men enligt olika bedömare så har fildelningen minskat.

Det jag inte förstår är att skivbolag och filmbolag lägger så lite kraft på legala alternativ.

Varför finns inte skivbolags alla inspelningar att köpa och ladda ner? Varför krånglar man till det?

Jag har en massa vinylskivor med musik jag skulle vilja köpa som CD eller gärna fil. Men många gånger är det hopplöst att hitta dem på CDON och liknande sidor.

Jag skall ge tre exempel. Mike Batt gav ut en skiva som heter Tarot suite. Enligt mitt tycke en mycket bra skiva. Men den finns varken som CD eller köpt nedladdning.

En stor hit i början av 80-talet var Den sidste vals med Lone Kellerman. Finns inte heller att köpa.

Jag hörde på NRK musik med norrmannen Julian Berntzen. Och det är musik från 2000 talet.( Låter som en blandning av ELO och Beatles) Så det borde gå och köpa. Men inte på svenska sidor. Så jag gick in på norska CDON. Där fanns den, men för att köpa och ladda ner måste jag ha norskt personnummer.

Så jag får väl be min kusin som bor i Oslo köpa den till mig.

Jag skulle kunna räkna upp massor av exempel på musik jag vill köpa men som inte går att köpa. Är jag ensam om detta? Hur mycket pengar förlorar skivbolagen därför att musiken inte finns att köpa?

Svd123

Aprilskämt eller?

I Göteborgs Posten kan man idag läsa om patienten som skulle till vårdcentralen men både centralen och byggnaden var borta.

Den 1 april måste man läsa nyheter extra kritiskt men jag tror faktiskt det är sant.

Samma tidning berättar också att man skall kombinera Västtrafiks utskällda biljettsystem med ett för trängselskatten (Det är en skatt ingen avgift).

Med tanke på alla konstigheter med Västtrafiks nya biljettsystem så skulle det inte förvåna mig om så vore fallet. Förenkling är inte det företagets styrka.

Men jag gissar att det är ett skämt.

Ett annat beslut som borde vara skämt är att i Birmingham så släcks ljuset på toaletten på en arbetsplats efter 10 minuter. Kunde vara ett skämt men är upplagt på DN:s sida 31 mars.

Styrkan i ett bra aprilskämt är just att man någon sekund tvivlar. Det kan ju vara sant.....

onsdag, mars 31, 2010

Bra alliansutspel

Idag redovisade alliansens partiledare en rad förslag vad gäller barn och ungdomar.
Flerbarnstillägget höjs redan 1 juli 2010. En satsning sker på sommarskolor och även på sommarjobb till ungdomar.

Ett bra utspel och med infrastrukturförslaget igår så känns det som man är med på banan. Regeringen har initiativet.

Jag gissar att de närmaste dagarna kommer fler förslag från alliansen.

DNSvdAfton

Bra att Lars Ohly syns i media

Lars Ohly har klättrat från 14:e till 4:e plats på topplistan över de politiker som synts mest bland toppnyheterna i riksmedierna de senaste månaderna.

Det är bra.

För jag tror ju mer Lars Ohly syns desto sämre går det för Vänsterpartiet. Får man höra hur han vill förändra Sverige så reagerar dem flesta negativt.

Och närvaron har ju inte ökat stödet för partiet.

Så mer Ohly i TV och tidningar så vinner Alliansen valet.

DN

Vilförvaltningsdelegation

Tidigare i år blev jag nominerad till att sitta i den nyinstiftade Viltvårdsdelegationen i Halland. Varje län skall ha en sådan.

Jag skriver nominerad för det är länsstyrelsen, dvs, landshövdingen som beslutar.

Och nu har landshövdingen beslutat att jag skall ingå.

Skall bli mycket intressant att se vad delegationen får för inflytande på viltvårdsområdet.

Se denna länk

tisdag, mars 30, 2010

Sjukvårdsdebatten fortsätter

I lördags fick jag svar på en insändare, läs här, om akutsjukvården. Den som gick i svaromål var Ingeborg Oléni från pensionärspartiet SPI.

Idag svarar jag henne i Kungsbacka Posten.

Jag kommer fortsätta arbeta för bättre sjukvård

Ingeborg Oléni (SPI) tycker i KP 27/3 att jag inte kan arbeta för bättre sjukvård i Kungsbacka därför att Folkpartiet är med i alliansen som styr Landstinget Halland. Ett konstigt synsätt.

Vi har ett bra samarbete i alliansen och att partier prioriterar olika saker är naturligt och respekteras givetvis. Det ger väljarna en möjlighet att själva välja vilket alliansparti man vill stödja.

Hon kallar mig för bypolitiker. Det var säkert menat som ett påhopp men jag är stolt över att arbeta för mina väljare i Kungsbacka. Jag vet genom många kontakter via telefon och e-post att det uppskattas att Folkpartiet så hårt driver en bättre sjukvård för Kungsbackas invånare.

Och får Folkpartiet stöd i valet i september och jag kommer in i regionfullmäktige (landstingsfullmäktige på valsedeln)så kommer jag fortfarande stå upp för det jag tror på och driva dessa frågor.

Den som håller med mig kan rösta på Folkpartiet och kryssa mig. Har man annan uppfattning kan man rösta på andra partier.

Det finns ingen motsats att arbeta för sin hemort och samtidigt ta ett ansvar för helheten.

Folkpartiet anser att alla invånare i Halland skall ha tillgång till god och säker vård och inte enbart dem som bor omkring Halmstad.

Slutligen var det ett bra besked Ingeborg Oléni gav genom att kritisera mitt engagemang för sjukvården i Kungsbacka och Varberg. Tycker ni den skall förbättras rösta inte på SPI. Får detta parti något att säga till om lär Kungsbacka och Varberg inte få chans att utvecklas och förbättras.

Tommy Rydfeldt (FP)
Regionfullmäktigekandidat

När man lovar allt till alla

I lördags fick jag in en insändare i Kungsbacka Posten om vårt lokala missnöjesparti Kungsbackaborna.

Detta parti har behandlats ungefär som Sverigedemokraterna görs i många kommuner. Man tar inte debatten. Men jag tycker det är fel. Man skall ta debatten och visa att deras politik inte hänger ihop.

Läste på en blogg som tillhör deras parti att man tycker det är personangrepp som jag gör. Men personangrepp är när man angriper någons person. Jag tydliggör bara olika personer i partiets åsikter. Och konstaterar att det hela hänger inte ihop. Man kan inte lova allt till alla och sedan också skattesänkning.De enskilda personerna i partiet är ointressanta. Det är deras politik som är intressant att granska.

Och partiets ledare Roger Larsson har varit emot pendeltåg, kulturhus med mera. Det är bara att läsa protokoll hur smärtsamt det än är. Och det är knappast personangrepp att redogöra för vad som står i protokoll.

Den 19 september är det val. Jag kommer fortsätta ta debatten. Även om partiet Kungsbackaborna i din desperation börjar ägna sig åt personangrepp på mig.Den debatten kan man inte vinna.

Här är insändaren.

Ett missnöjesparti staplar löften

Anna Hjertqvist, numera politiker för det lokala missnöjespartiet Kungsbackaborna, kritiserar i Kungsbacka Tidning 25/3 Kungsbackas politiker för vad hon påstår är ett brutet löfte att det skall bli pendeltågsstation i Åsa.

Anan Hjertqvist vet mycket väl, hoppas jag, att det är Banverket som är den stora boven. En kommun byggerinte en station själva utan deras tillstånd.

Jag hälsar henne välkommen i politiken även om hennes partival, Kungsbackaborna, är förvånande.Hennes partiledare Roger Larsson var emot pendeltåg överhuvudtaget. Hade han fått bestämma hade det inte funnits något pendeltåg att förlänga söderut. (Finns att läsa i protokollen)

Under sina 11 år som kommunstyrelsens ordförande gjorde han inte ett dugg för att få tåget att gå söder om Kungsbacka. Roger Larsson är alltså ett av de viktigaste skälen till att inget hänt på 15 år.

Kanske Roger ”glömt” berätta detta?

Anna Hjertkvist tycker också att man skall bygga en ny Säröbana. En investering som går på minst 1 till 1,5 miljard och med skyhöga driftskostnader.

Det ligger helt i linje med vad andra representanter för Kungsbackaborna lovar. Ny arenahall, fler bussar, minskade barngrupper osv. Kryddat med skattesänkning.

Men det är väl missnöjespartiets privilegier. Att lova allt till alla och dessutom skattesänkning. Fullt medvetna om att man aldrig kommer till makten och behöver infria ett enda löfte.

Tommy Rydfeldt (FP)
Regionkandidat