onsdag, februari 02, 2011

Slå ihop Sverigedemokraterna och Kungsbackaborna

Valet 2006 var det lokala partiet Kungsbackabornas första valrörelse. Folkpartiet hade sin valstuga några meter från deras.

Vid flera tillfällen hörde man, inte bara jag, hur partiets ledare Roger Larsson försäkrade att en röst på Kungsbackaborna var en  röst mot att det togs emot flyktingar i Kungsbacka.

Utåt vågade man inte stå för detta men i möten med väljare vad det den viktigaste valfrågan.

Under sin första period försökte partiet alltid krångla när frågor kring flyktingmottagande kom upp. Vi vill ha mer utredningar osv.

Men tisdagen den 1 februari 2011 bekände man till slut färg. Partiets numera enda ledamot och ledare, Roger Larsson, röstade med Sverigedemokraterna när det gällde flyktingmottagandet. Man bildade i kommunfullmäktige den svarta främlingsfientliga koalitionen. Han yrkade avslag med andra sakskäl men det är bara kosmetika. Främlingsfientlighet är främlingsfientlighet oavsett hur man paketerar det.

Eftersom Kungsbackaborna inte har så många andra frågor de driver så föreslår jag att man går ihop med Sverigedemokraterna.

Jag funderar bara på en sak. När jag drev Politikerskolan var det med några stycken från Kungsbackaborna som jag lärde känna som vettiga och uppriktigt intresserade av politik.

Undrar om de känner sig bekväma med att numera gå hand i hand med Sverigedemokraterna och tävla om vem som är mest främlingsfientlig?