måndag, november 26, 2007

Nej inte nu igen

Skall man skratta eller gråta? Det finns, enligt Svenska Dagbladet, CD skivor med i princip all datortrafik från tsunami katastrofen där trafiken som gick ut och in i regeringskansliet finns lagrad.

Men detta har man inte talat om. I mars 2006 svarade regeringens rättschef Christina Weihe var att ”samtliga loggar” hade gallrats ”för 2004 och stor del av 2005”.

Det är ju inte konstigt att det uppstår konspirationsteorier i denna fråga. Har någon försökt att underhålla informationen för att den är graverande eller är man bara allmänt klantiga?

Fortsättning lär följa. Och nu till något helt annat.

Danmark nu igen i fotbollskvalet. Vi minns väl matchen då den danske supportern sprang in på planen tidigare i år? Jag förstår att Lagerbäck ville slippa mötena med Danmark.

Jag tycker det är en svår grupp. Portugal underskattas ofta men har ett bra kvalfacit och nya yngre intressanta spelare. Inte minst Christiano Ronaldo som spelar i Manchester United.

Albanien borta är heller ingen lätt match. Sverige kommer under detta kval att gå igenom en rejäl generationsväxling. Jag kan knappast tro att de som är förbundskaptener kommer att satsa på spelare som ligger kring 35-38 års ålder 2010. Och gör man det så är nog VM drömmarna långt borta. Sverige kan ju inte ha ett lag där några är på väg mot 40 nästan alla fyllt 30 och några är mellan 25-30.

Jag har klagat på att Lagerbäck/Andersson inte tagit ut Marcus Berg som fjärde eller femte forward. För att lära och kanske spela 10 minuter i någon match. Man har istället valt Rade Prica utan större meriter. Och absolut ingen framtidsman. Marcus gav svar på tal igår igen. 2 mål mot Feyenoord för sitt Groningen.

Hoppas vid nästa landslaguttagning att Marcus är med så jag slipper skriva att man missat att slussa in nya yngre spelare under rubriken ”Nej inte nu igen”.

Inga kommentarer: