onsdag, februari 03, 2010

Sverigedemokraterna måste jubla

Mosa Sayed har doktorerat på ämnet "Islamisk arvsrätt i det mångkulturella Sverige"

I avhandlingen pläderar Sayed för att sharialagar ska kunna tillämpas av svensk rätt.

Sayeds anser att Sverige bör kunna tänka sig att använda sharialagar för att reglera arvsskiften där den döde antas ha velat ha det så. Detta innebär att kvinnor ärver mindre än män.

Sharialagar för vissa i Sverige skulle innebära att vi frångår allas likhet inför lagen. Att vi accepterar att kvinnor inte har samma värde.

Vi är alla olika. Många har olika religion. Men samma respekt för människors lika värde måste finnas. Och sharialagar i juridiken ger inte alla medborgare samma grund.

Rättsförakt i mångkulturens namn kallar Dilsa Demirbag-Sten det i en artikel i Svenska dagbladet. Läs den.

Om Mosa Sayed med sin avhandling ville stärka invandrade medborgare med islam som religion så blir avhandlingens resultat precis tvärtom.

Sådana här utspel är ljuv musik för Sverigedemokraterna. Titta, snart kommer vi alla leva under muslimska lagar, säger man säkert. Även om detta är en ensam röst som vill ha sharialagar i Sverige så ge dem inte denna frispark. Det är SD inte värda.

1 kommentar:

inspirerar sa...

Ja dessa har ena tolkningar av allt som berör religon och kultur, dessvärre är det rädslan och okunskap som väcker en aggresivitet och rädsla hos SD, oviljan att föra en vettig dialog med lösningar eftersom dom inte vet hur detta görs.