onsdag, december 07, 2011

Nyfikenheten på (S) gav katastrofsiffror

SCB:s stora undersökning av partisympatierna kom idag.

Nya katastrofsiffror för (S). Man får 27.7%.

De rödgröna får 44.6 % och Alliansen 48,4%.

Håkan Juholt säger hela tiden att människor är nyfikna på Socialdemokraterna och förväntar sig mer av partiet. Det sista kan man väl hålla med om.

Men de som av nyfikenhet tagit en titt på Håkan Juholt och Socialdemokraterna har uppenbarligen inte gillat vad man ser.

(S) har sedan förra undersökningen tappat 2,8 procent till gruppen ”vet ej”, cirka 1,7 procent till Miljöpartiet, cirka 1,2 procent till Moderaterna, cirka 0,9 procent till Vänsterpartiet, cirka 0,5 procent till Sverigedemokraterna, cirka 0,4 procent till Folkpartiet, cirka 0,2 procent till Centerpartiet och cirka 0,2 procent till Kristdemokraterna.

Det är alltså inte bara alliansen som vinner på det Socialdemokratiska kaoset utan inte minst Miljöpartiet. Och dessa väljare kan vara svåra att få tillbaka.

Vince Cable var under en tid tillförordnad ledare för brittiska Liberal democrats. Dåvarande primärministern Gordon Brown lyckades under en tid röra till nästan varenda fråga.

Vid premiärministerns frågestund beskrev Vince Cable hur Gordon Brown agerat med följande ord:

"Remarkable transformation in the last few weeks from Stalin to Mr Bean, creating chaos out of order rather than order out of chaos"

Dessa ord passar väldigt väl in på Håkan Juholt som har en förmåga att bara skapa mer kaos när hans uppgift är att få saker och ting tydliga, klara och upp på banan.

PS! Gordon Brown beskrevs ofta som Stalin för sitt kontrollbehov att läggs sig i allt och häftiga humör. Och så finns det ju vissa utseendemässiga likheter med Mr Bean. Allt detta gjorde Vince Cables inläg extra roligt. DS!

Aftonbl  DN  EXp GP Ekot Svd Svd2 Dagen

Inga kommentarer: