onsdag, december 30, 2020

Årets....

Tänkte jag skulle uppta traditionen och skriva några rader om 2020. Under rubriken Årets....

Årets händelse

Utan tvekan pandemin som ändrade vårt samhälle. Kommer det efter pandemin se likadant ut efter pandemin som innan? Knappast. Sannolikt kommer fler fortsätta jobba hemma. Färre åka kollektivt, men även med bil, till jobbet.

Att sitta framför datorn med Zoom, Teams, Meet och vad det heter kommer bli vardag. Varför åka 24 mil för 45 minuters möte?

Årets kollaps

Partiet Kungsbackaborna kollapsade precis som gamla partier och organisationer på vänsterkanten, genom splittring och delning. Ett sexskämt från grundaren Roger Larssons sida fick övriga att få nog.

Intressant att de som hoppat av tror att ett nytt parti behövs när Kungsbackaborna under sin tid inte fått igenom någonting utan mest varit ett populistiskt parti utan större visioner.

Årets fulaste byggnad

Nya badhusets arkitektur uppmärksammades nationellt, fast inte p.g.a. att det skulle vara vackert. Visst kan vi bättre än en fyrkantig betonglåda 2020? Och vad man kan se så kan nya p-huset vid Söderstaden (Eller Aranäs stad kommunen envisas med att sig) snart konkurrera i fulhetskategorin med badhuset.

Årets "jag är 30 år efter min tid".

Företaget i Frillesås som skickade ut kalendrar till kunderna med nakna damer och herrar. Mest fascinerande var ju att ägaren av bolaget inte tyckte att detta var något problem alls. Vadå Metoo? Jämställdhet? Sexuell exploatering? Vad är det tänkte han nog. Och lösningen var att bara de som ville i framtiden skulle få kalendrar. Dra in dem till nästa år? Varför det?

Årets avgång

Kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka Hans Forsberg tyckte att det under pandemin var läge att köpa sex, några dagar efter att Paolo Roberto åkt fast. Och givetvis fick Forsberg avgå.

Årets Centerpartiet

Efter att försökt bygga bostäder i Varlaskogen, försökt riva Bräckaberget, (vid motorvägsavfarten Varla och tre kilometer från centrum) och göra en stenkross där i 20 år, försökte man sig på nytt driva ett liknande ärende. Nu skulle det till en återvinningsstation i Forsbergen.

Som tur var fick man bara med sig Moderaterna.

Man kan lita på Centerpartiet. När det finns intressen som står dem nära ställer alltid partiet upp, Vad då miljön?

Årets förnekare

Donald Trump förlorade valet men vägrar förstå det. Seriösa advokater drar sig ur och fram träder ett antal suspekta individer som har den ena fantasiteorin efter den andra varför Trump egentligen vann.

Knäppast var advokaten som sa att man hade varit i maskopi med Hugo Chavez, f.d diktator i Venezuela. Ett litet problem dock. Chavez dog 2013.....



Inga kommentarer: