onsdag, december 28, 2005

Nattöppen närakut och sossekollaps

I Kungsbacka bor snart 70.000 invånare. En fördubbling av invånarantalet på ca: 30 år. Varje år ökar kommunen med nästan 1000 invånare.

Landstingets närsjukvårdsnämnd för Kungsbacka har beslutat att från 15 februari inrätta en närakut.Svårigheten finns att få tider för mindre akuta besvär på vårdcentralerna och många söker vård i Västra Götaland. Detta kostar pengar för landstinget Halland. I detta läge föreslår man och driver igenom att man skall stänga på natten???????

Vill man träffa en doktor får man åka från Kungsbacka till Varberg eller t.ex till Sahlgrenska I Göteborg.

I slutvoteringen så drevs det igenom av minoriteten moderater och centerpartiet.
Folkpartiet har hela tiden varit emot en stängning på natten och röstade som enda parti nej till stängning. Men vad gjorde sossarna?

Jo man lade ner sina röster med hänvisning till någon obegriplig partitaktik. Taktiken gick före vård...

Nu blir nattöppet valfråga. De över 11.161 som skrev på namninsamlingen mot nattstängning kan nu rösta på Folkpartiet den 17 september 2006. Och gärna kryssa mig. Då tror jag (m) och (c) måste ändra sig och sossarna blir tvungna att skaffa sig en åsikt.

Hemsida

Så är då hemsidan uppe. www.folkpartiet.se/rydfeldt för den som är intresserad.
Gisningsvis kommer besöken vara få i början men när valet börjar närma sig tror jag fler kommer att söka bland partiernas sidor. Vi får väl se till att de olika sidornas adresser sprider sig. Att glömma hemsidans adress på flygblad och liknande blir ju nästan tjänstefel i denna tid.