lördag, april 12, 2008

Reinfeldt gjorde ett tidigt mål

Statsminister Fredrik Reinfeldt lämnade vid sitt möte med Kinas president Hu Jintao över en lista på 13 personer han begärde skulle sättas på fri fot. Bland dem Hu Jia.
Hela agerandet var väldigt mycket Fredrik Reinfeldt. Han överraskar gärna och vill ofta inte i förväg slå fast saker.

Taktiskt sätt var det också bra. Han kunde i förväg ha stått på barrikaderna och sagt att nu skall jag säga si och så. Istället valde han att inte säga så mycket utan agerade.

Vad säger Mona Sahlin idag? Vad säger Thomas Bodström som vill bojkotta invigningen?

Samtal och kontakter är alltid bättre än bojkott som bara blir symboler.

Och samtalar man skall man inte recensera landet som Göran Persson 1996 när han vid sitt besök sa:

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

1-0 till Fredrik Reinfeldt

Svd123DN12AftonblSydsvHD

Uppdatering 16:45

Så har nu Mona Sahlin reagerat på statsministerns överläggningar med den kinesiska predidenten. Hon tycker det är bra att Reinfeldt tog upp situationen för 13 fångar.

Fast hon förstår inte varför Fredrik Reinfeldt inte talade om det i förväg. Kanske svårt för henne att förstå. Hon är ju en person som snackar mer än hon gör något.

Reinfeldt avfärdar detta i en intervju med TT:

– Jag tror att ni som har varit med ett tag skulle kunna hålla med om att mötet kanske till och med skulle ha blivit inställt i sista stund. Den typen av saker händer faktiskt i den här delen av världen.

Sahlin hade väl som vanligt snackat en hel del innan och inte fått träffa presidenten.

2-0 till Reinfeldt.

SvdDN2Dagen

fredag, april 11, 2008

Bloggstress och fejkade bloggar

Det pratas om bloggstress. Lite svårt att förstå om man inte försöker göra det till yrke.

Var det stress som gjorde att Bröderna Schulman misslyckats med sina bloggar?

Apropå bloggar har det dykt upp bloggar som jag misstänker är fejk. Som skall få dem som tar dem på allvar att göra bort sig.

Vad tror ni om dessa?

Kommunist 87
Med Lenin som förebild.


Socialistbloggen

Hyllar i princip bara massmördare och semestrar i Nordkorea.

Röd Makt.
Hyllar Mugabe

Är dem fejk?

torsdag, april 10, 2008

Allt är som vanligt

Alliansregeringen ser att svensk ekonomi går bra. Utomlands kämpar regeringar mot budgetunderskott. I Sverige har budgeten ett överskott. Det finns pengar för satsningar men också för att ge låg- och medelinkomsttagare lägre skatt.

Och då blir allt som vanligt igen. Thomas Östros (s) är givetvis emot skattesänkning. Precis som vänsterpartiet. De sitter i dessa partiers ryggmärg att skatten skall alltid höjas, aldrig sänkas. Stat, kommun och landsting är enligt (s) och (v) bättre än den enskilda medborgaren på att bestämma vart pengarna skall gå.

Den undersökning som SKL (Sveriges kommuner och landsting) gjort som påstås visa att folk vill ha högre skatt är bara nonsens. Jag har varit på möten med föräldrar med barn i skolan. Höj kommunalskatten med 1 kr för bättre skola säger flera. Sen är man på möte med pensionärer. Höj skatten för bättre äldreomsorg och vård för äldre.

Men om man frågar föräldrar om man skall höja skatten 1 kr för bättre äldreomsorg eller pensionärer att man skall höja skatten för gratis dagis eller mer personal på dagis och i skolan, ja då blir svaret annorlunda.

Lita på mig ja vet. Skattehöjningar gillar folk om man själv får del av det höjningen används till. Men om man bara får betala och den går till andra grupper är man inte med lika mycket.

Och en annan sak är som vanligt. Linda Rosing är med i Aftonbladet. Nu skall hon bli flygvärdinna och tidningarna skriver glatt om detta. Var det inte kul att vara partiledare för ”Unika Partiet”?

Och som vanligt kommer det något tokigt från Hugo Chavéz Venezuela.

Nu förbjuds, enligt DN, tecknade serien Simpsons. Simpson är ett dåligt föredöme för unga och sprider "budskap som går emot all uppfostran av pojkar, flickor och tonåringar".

Och serien ersätts med Baywatch. Pamela Andersson i baddräckt är tydligen bättre för dessa ungdomars uppfostran.

När skall vänstertrion Sahlin, Ohly, Eriksson berättas om sin skattepolitik?

Det svenska skattetrycket sjunker. För en tid sedan fick vi veta att Danmark, inte Sverige, hade världens högsta skattetryck.

Nu vill alliansen gå vidare. I en debattartikel i Dagens Nyheter berättar alliansens partiledare att man vill genomföra ett tredje steg i jobbskatteavdraget. Inriktningen blir dels sänkt genomsnittsskatt så att trösklarna in på arbetsmarknaden sänks, dels ytterligare sänkt marginalskatt för låg- och medelinkomsttagare så att det lönar sig att arbeta mer samt gå från deltid till heltid.

Alliansen vill också begränsa uttaget av statlig inkomstskatt, för att öka drivkrafterna även för heltidsarbetande och göra det mer lönsamt att utbilda sig.

En mycket bra profil med satning på låg- och medelinkomsttagare och att utbildning skall löna sig.

Förslaget borde också minska trycket när det högre löneökningar då många låg och medelinkomsttagare får mer kvar pga. av skattesänkningarna. Löneökningar som äts upp av högre skatter och inflation är ju inte så meningsfulla. Men sänks skatten kan även en inte så stor löneökning ge ökat levnadsstandard.

Och minskar trycket att få högre lön så minskar inflationstrycket.

När får vi se Sahlin, Eriksson och Ohly berätta om sin skattepolitik?

DNAftonSvdSydsvHD

tisdag, april 08, 2008

Är IOK så naiva?

När Internationella olympiska kommittén (IOK) tilldelade Kina OS borde organisationen ha begripit att det fanns risk för Hitler-1936 varning.

Kina skulle försöka utnyttja OS som propaganda och man visste ju att Kina är ett land där mänskliga rättigheter sitter löst. Hade man glömt massakern på Himmelska Fridens torg 1989?

Nu börjar proteserna blåsa ordentligt. Det är bra. För Kina är känsliga för protester.

Hittills har OS varit en PR mässig katastrof för Kina. Låt det bli detta även i fortsättningen.

Att bojkotta själva spelen skulle bara gynna Kina. Däremot bör protesterna fortsätta och de som besöker OS i en officiell roll bör ständigt markera sitt ogillande hur regimen behandlar sina medborgare. Inte bara i Tibet.

Låt idrottsmännen och kvinnorna tävla. Men gör OS till ett tillfälle då världens fokus också blir på Kinas brott mot mänskliga rättigheter och förtrycket av det egna folket.

Nu börjar IOK få kalla fötter. Man kommer att diskutera om den pågående fackelstafetten ska avbrytas i förtid, säger Gunilla Lindberg, vice president i IOK.

Lite sent påtänkt. Förstod inte Gunilla Lindberg m.fl. att det var såhär det skulle bli? Vilken värld lever dem i? Hur naiva är denna organisation?

Afton123Svd12DNSydsvHDPoliTDagBl