torsdag, juli 27, 2006

Artikel i Kungsbacka Tidning - Glöm inte landstingsvalet

Idag står denna artikel i Kungsbacka Tidning.

Glöm inte landstingsvalet

Valet till landstingsfullmäktige uppmärksammas dåligt. Förmodligen är det en kombination av att vi politiker marknadsför det dåligt och att media tycker frågor som skola, äldre, bostäder är viktigare.

Att Landstinget Halland har sin centrala administration i Halmstad påverkar säkert både medias och allmänhetens intresse. Men landstingsfrågor och hur sjukvården är organiserad är inte bara en fråga för kommunerna söder ut utan hela Halland.

Man glömmer ofta att landstingets beslut påverkar mångas vardag. Landstinget Halland har en budget på över 5 miljarder kronor. De mesta går till sjukvård.

I Kungsbacka har vi dessutom intressanta valfrågor. Vi är en kommun på över 70 000 invånare. Hur skall Kungsbacka närsjukhus utvecklas? Folkpartiet driver som enda parti att det skall gå att besöka en doktor i Kungsbacka även på natten. Att närakuten skall vara nattöppen. Ökade öppettider på röntgen är en annan fråga vi driver.

Vi som kandiderar till landstingsfullmäktige måste dra vårt strå till stacken och debattera landstingsfrågorna. Redovisa vad vi står och vad vi vill arbeta för.

Låt valet 2006 bli det valet då landstingsfrågorna inte glömdes bort i Kungsbacka.

Tommy Rydfeldt (fp)
Landstingskandidat

tisdag, juli 25, 2006

91% folkpartist!!!!


Jag har svårt att gå förbi sådana där partitester som finns på olika sidor.
Hittade en ny på DN:s sida.

Även denna gång blev jag folkpartist, nu till 91%. De tre övriga allianspartierna kom sedan på mellan 81 och 74%. Efter det var det ett långt hopp till socialdemokraterna på 26%, miljöpartiet på 18% och vänstern på 11%. Lars Ohly och jag har uppenbarligen väldigt lite gemensamt inom politiken. I och för sig inget förvånande. Det är sällan som han säger något jag håller med om.

Att jag är stabilt borgerlig är något som inte heller förvånar mig.

måndag, juli 24, 2006

Lars Leijonborg i Marstrand


Harald Treutiger försöker ge Lars Leijonborg lite tips bra att veta om man är ute med båten.
Lars Leijonborg höll i lördags sitt traditionella sommartal på Marstrand. Det var publikrekord. Många ville höra Lars och societetssalongen var helt full. Runt väggarna fick åhörare stå och lyssna. Moderator var i år Harald Treutiger som bidrog till att framträdandet både blev lättsamt och roligt.

Givetvis innehöll Lars Leijonborgs tal även viktiga politiska frågor. Han berörde som vanligt i Marstrand fastighetsskatten och konstaterade att nu är alliansen överens om att den skall avskaffas.

Dagens politiska utspel var en rapport om ökat stöd för barn och ungdomar. Många ungdomar har idag det svårt. Rädda barnen har efterlyst åtgärder från politikerna. Folkpartiet svarar genom denna rapport.

Folkpartiet föreslog i en rapport en barn- och ungdomsvård med större resurser, fler jour- och fältarbetare, fler vårdplatser, större befogenheter, fler män och kortare väntetider. Åtgärderna beräknas sammantaget kosta omkring 250 miljoner kronor per år.

Även om den stora majoriteten svenska barn och ungdomar har det bra och är friska måste vi våga se att antalet, som inte har det bra, är stort och växer, sa Lars Leijonborg.

Läs rapporten i sin helhet. http://www.folkpartiet.se/Pages/91630/Barn-%20och%20ungdomsv%c3%a5rden.pdf

Nu känns det som valrörelsen är igång. Om mindre än 2 månader kan Sverige ha en ny regering. Det känns spännande.