lördag, mars 18, 2006

Har vissa svårt attt stå för sina beslut?

Som jag påpekat tidigare så lyser ansvariga för att närakuten i Kungsbacka är stängd på natten, med sin frånvaro i tidningarna.

Har man svårt att stå för sitt beslut?

Centern och moderaterna har åtminstone inte lovat att man skulle arbeta för nattöppet. Jag beklagar givetvis alliansbrödernas ställningatagande men kan respektera det även om jag inte gillar beslutet. Har dock lite svårt att förstå att om man tycker att rätt beslut tagits varför man inte försvarar det med näbbar och klor i tidningarna utan hukar i debatten.

Socialdemokraterna är dock dubbelmoralens mästare. De ansvariga sossarna Bo Karlsing, Ingemar Lundin och Gull Lundberg är knäpp tysta. Istället dyker kommunpolitikern Maj-Britt Rane Andersson upp i Kungsbacka Tidning och Kungsbacka Posten och påstår att sossarna visst är för nattöppet. Argumenten svajar betydligt och går i princip ut på att eftersom de borgerliga har makten så skall vi driva igenom besluten. Är vi oense har plötsligt (s) ingen åsikt för vi har ansvaret. Hänger ni med? Jag gör det inte. Det betyder att det inte är någon idé att rösta för socialdemokraterna. För kommer de i opposition så har de ingen åsikt om de borgerliga skulle vara oense i en fråga ??????? Ganska obegriplig argumentation.

Dessutom skyller man på att folkpartiets finansiering inte håller. Men varför yrkade (s) inte på återemiss eller hade ett eget förslag?

Slutligen så anser Fru Rane-Andersson att landstingsfullmäktige skall bevilja mer pengar. Givetvis tror någon att landstingsledamoten Bo Karlsing (s), v ordf i närsjukvårdsnämnden, krävt mer pengar.

Men tji.

Bo Karlsing yrkade inte mer pengar i budgetdebatten i november 2005. Han yttrade sig inte ens. Han har för övrigt inte yttrat sig en enda gång sedan valet 2002.
Och han har socialdemokraterna nominerat för omval........