onsdag, december 31, 2014

Gott Nytt ÅR!!!


Det här blir inlägg 119 detta året. Garanterat årets sista. Vi ses 2015 då jag fortsätter att skriva om vad som händer i Kungsbacka, Region Halland och övriga världen.


Gott Nytt År!

måndag, december 29, 2014

Årets......2014

Jag fortsätter traditionen och skriver under rubriken "Årets" om lite saker som hänt i Sverige, Halland och Kungsbacka under året som gått.

Årets politiska blunder 

Stefan Löfven gick åt vänster och trodde att trots att han i budgeten tog med de mesta ur Vänsterpartiets valmanifest skulle alliansen inte rösta emot detta. Vem lurade honom?

Årets politiska blunder 2

Utnämningen av ministrar som Alice Bah, Gabriel Wikström, Aida
Hadžialić med flera som saknade både kunskap och erfarenhet. Jag vet att (S) vill ha så kallade traineejobb. Men varför börja med regeringen? 

Årets politiska fniss.

Gustav Fridolin (MP) skriver en debattartikel i Aftonbladet 4 mars 2014 med rubriken:

"Så fixar vi skolan på 100 dagar." Tryck här.
Jag fixar skolan på 100 dagar.. Sedan....
Borde vara lite för magstarkt även för att komma från Gustav Fridolin som dock tycks sakna de flesta spärrar i retoriken.

Undrar vad han skall fixa nästa gång. Fred i Mellanöstern? På 100 dagar? Kanske dags att nominera denna fantastiska människa till generalsekreterare i FN? Varför skall bara Sverige få lov att nyttja hans oerhörda kompetens?

Förövrigt när detta skrivs bara 12 dagar kvar. Sedan är skolan fixad. Heja Gustav. Kolla själv hur långt det är kvar när du läser detta, tryck här.


Årets antiklimax

Extravalet som inte blev. Löfven har nog lärt sig numera att styra Sverige är inte som att styra en fackförening. Tomma hot synas i politiken.

Här behövs rondell - NU!!!!!
Årets obegripliga - lokalt 

Kungsbacka kommun bygger rondeller överallt men inte där den behövs mest, vid stationen. Går inte, gick kommunal tjänsteman ut med i lokalpressen och meddelade samtidigt att det blir ingen rondell. Jaså, när blev hon politiker? Det går och den skall byggas, bör vara politikens budskap.


Årets politiska klanteri

Den nya regeringen gjorde upp med Vänsterpartiet om att göra vårdvalet för vårdcentraler frivilligt för landsting/regioner. Syftet var att begränsa valfriheten. La en proposition om detta till riksdagen utan riktig beredning.

Då ilskna först socialutskottet till och skickade förslaget till lagrådet. De var inte på bättre humör utan sågade propositionen längs knäna. Förslaget drogs tillbaka. Ansvarig för propositionen var traineeminister Gabriel Wikström.

Klas Ingesson
Årets farväl

Jag minns när Klas Ingesson kom till Blåvitt. En riktig rese och kämpe. Givetvis blev det landslaget och en proffskarriär. VM brons i USA 1994. Vi behöver fler Klas Ingesson i fotbollen.

Vi kommer alltid att minnas dig Klas.

Årets lokala dubbelmoral – igen.

En favorit i repris som ännu inte är  löst. Frågan om när alkohol kan serveras på kommunens mark och i lokaler fortsätter att gäcka. Åsakalaset fick ju flytta från mark som en förvaltning (Fritid) förvaltade till kommunal mark som låg under en annan kommunal förvaltning. Då gick det bra.

Men när en rockfestival vill arrangera ett event mitt i Kungsbacka, på Fritids mark, är man helt plötsligt positiva till serveringstillstånd. Det är stor skillnad, heter det..


Dubbelmoralen fortsätter i denna fråga tills kommunfullmäktige sätter ner foten och talar om hur det skall vara.

Utredning sägs nu vara på gång. Men nu ifrågasätts också servering i pausen på teatern. Lös frågan snarast. Kommunmedborgarna skakar på sina huvuden och är undrande. Dubbelmoral är inte dubbelt så bra.

Årets beslut i Närsjukvården - Region Halland

Den 11 juni klipptes bandet för Äldrevårdsmottagningen i Veddige efter beslut i maj i närsjukvårdsnämnden. Vi i Folkpartiet vill kalla det Äldrevårdcentral. Hösten 2015 skall verksamheten utvärderas och jag hoppas då att vi skall kunna gå vidare med detta koncept.

Årets invigning i Närsjukvården

För första gången sedan vårdvalet infördes öppnade en ny vårdcentral i regionen/landstingets regi. I Kolla Parkstad i Kungsbacka. Dessutom återkom Folktandvården till Kungsbacka stad.
Kolla Vårdcentral och Folktandvård invigdes

Invigningen skedde den 17 november med bandklippning och mingel. 

Årets lokala självmål 


För andra året i rad går denna utnämning till partiet Kungsbackaborna och deras ledare Roger Larsson. Partiet gjorde upp om valsamverkan med (V) och (MP) när Roger Larsson var på älgjakt. Väl hemma så bröt han detta avtal och gjorde upp med Sverigedemokraterna.

Förstår han känner sig åsiktsmässigt hemma där och det är väl ingen vild gissning att han kommer kandidera på deras lista nästa val.

Hur det gick på älgjakten förtäljer inte historien men han skadesköt sitt eget parti och en av grundarna, Stephan Philipson, lämnade partiet i protest.