fredag, augusti 20, 2010

Folkpartiets valfilmer

Folkpartiet lanserar nu sina valfilmer som kommer gå som TV reklam.

Vilen är bäst?

Fyra år till med alliansen

Folkpartiet går fram till 7,4% i senaste DN/Synovate mätningen. Man ligger i princip på förra valresultatet.

Det är inte konstigt egentligen. Jan Björklund har varit oerhört tydlig i valrörelsen och skolan, som svenskarna tycker är en av de viktigaste valfrågorna, har stått i fokus.

Och Folkpartiets skolpolitik har stort stöd i befolkningen.

Glädjande är att alliansens leder och Sverigedemokraterna är utanför riksdagen. Blev dagens mätning valresultat fick vi fyra år till med en majoritetsregering med alliansen.

Vi skulle få tidigare betyg, bättre ordning i skolan, få behålla RUT och ROT, slipper höjda fastighetsskatter, få behålla jobbskatteavdraget för att bara nämna några frågor.

SvdDNGP

onsdag, augusti 18, 2010

De rödgröna avundsjukspolitik

Mitt i valrörelsen är de tre rödgröna vänsterpartierna tvingade att ändra sitt förslag till ny fastighetsskatt.

Att ändra i reglerna för fastighetsskatt handlar inte om att få in pengar till statskassan utan ren avundsjukspolitik. Har du varit framgångsrik skall du straffas.

Men med sina förslag riskerar man straffa potentiella väljare.

Dessutom har man totalt misslyckats med att förklara vad man vill.

Så nu ändras förslaget på nytt. För sista gången?

Svd12DNAftonbladet

måndag, augusti 16, 2010

Mathias Sundins reklamfilm

En bra reklamfilm behöver inte kosta så mycket.

Mathias Sundin från Norrköping kandiderar till riksdagen med denna film.


Vilken skillnad på TV reklam i Sverige och utomlands

Australien går till val 21 augusti. Kampen står mellan sittande Labor och Konservativa Liberal party med koalitionspartner National Party. Liberal party är trots namnet inte liberala.

Labors ledning har minskat och nu sätter man in negativ TV reklam. Denna är om oppositionsledaren Tony Abbott.

Skulle vi kunna ha den här sortens reklam i Sverige? Vill vi ha den?

Carin Jämtin är en riktig komiker

Socialdemokraterna i Stockholm med Carin Jämtin (Bilden) i spetsen föreslår i en debattartikel i DN att Stockholmare skall få hjälp med diverse saker av en "Butler" i tunnelbanan.

Rubriken på artikeln är "”När ska vi stockholmare få tid att älska och skratta?”

Vi som bor utanför Stockholm skrattar redan. För det kan väl inte vara sant det man föreslår? Jag har aldrig tyckt att Carin Jämtin varit en muntergök men det här var ju riktigt kul. Som en slags satir på ROT och RUT.

Ungefär lika kul som den gemensamma valfilm de rödgröna påstås ha gjort som måste vara gjord av någon som vill göra parodi på politisk reklamfilm i Sverige.

I filmen går två tåg. Ett blått X 2000 som skall symbolisera de rödgröna och ett annat tåg, förmodligen alliansen, som dras av ett RC lok.m

Vem inom de rödgröna, om de nu gjort filmen, kom på att symbolisera de rödgröna med X 2000. Hur smart är det att identifiera sig med X 2000? Tåget med ständiga förseningar, motorhaverier och inställda tåg. Som inte fungerar i kyla eller värme.

Kanske omedvetet kände man att det stämde bra på hur Rödgrönas politik blir om de får makten. Förseningar, ständiga haverier och inställda löften.

Och dessutom är X 2000 tåget blått? De rödgrönas färger? Nej filmen måste avra ett skämt. Kanske gjord av Carin Jämtin?

Se den själv här.

Rödgrönas tågfilm.

Om detta har även dessa skrivit. Hans ÅbergAmanda BrihedRasmus Jonlund,Olov Lindqvist,, Annika Beijbom, Anna Lundberg, Mikael Olsson

Läs också Amanda Briheds artikel på Second opinion.

SvdExpressenDN

söndag, augusti 15, 2010

Folkpartiet har positiv trend

Dagens SIFO i Svenska Dagbladet visar att Folkpartiets positiva trend fortsätter. Denna gång en ökning med 0,5%.

Även Alliansen ökar och leder klart över de tre vänsterpartierna. Intressant på den sidan är att Miljöpartiet backar med 1,1 %. Jag har hela tiden varit tveksam till om deras trend kan hålla enda in i mål. Ju längre valrörelsen pågår desto mer tvingas Miljöpartiet försvara rödgröna åsikter som inte stämmer med vad partiet egentligen står för.

Oroväckande dock att Sverigedemokraterna fortfarande är över 4%. Jag tvivlar dock på att man klarar 4% i valet. Speciellt som en röst på SD, om de inte kommer in, kan bli en röst på Sahlin och Ohly.

Piratpartiet? Ja som vanligt syns dem inte i mätningarna och man slog väl själv in sista spiken i kistan när man först var för legalisering av barnporr och sedan fick ta tillbaka alltihop.

DN1DN2Expressen2Aftonb2Dagen

Fler som skriver: Mathias Sundin, Per Altenberg, Martin Andreasson.