tisdag, december 23, 2008

GOD JUL

Bloggen tar lite julledigt.

Jag önskar alla läsare en mycket God Jul och så hörs vi om några dagar med nya inlägg.
GOD JUL!!!!

Socialdemokraterna och bostadspolitik

Den här insändaren fanns med i Kungsbacka Posten häromdagen.

(S)opa rent framför egen dörr

Michael Hannus (s) försöker i Kungsbacka Posten 16/12 få kommunens invånare tro att socialdemokraterna är någon slags garant för att det byggs hyresrätter.

Men när bolag och organisationer i den socialdemokratiska rörelsen vill bygga är det inte hyresrätter man vill bygga. Då skall det byggas bostadsrätter som man tjänar mest på.

När det nya området i Vickan i Onsala skulle byggas av Riksbyggen så kom det inget yrkande om hyresrätter från (s). Skillnad på bolag och bolag?

Dessutom har tre ledande socialdemokrater det dåliga omdömet att sätta sig i styrelsen för den nya bostadsrättsföreningen och även den som Riksbyggen skall bygga i Kullavik.

Nästa gång Riksbyggen vill bygga i Kungsbacka måste väljarna fråga sig: Vem företräder socialdemokraterna? Kommunen/väljarna eller Riksbyggen?

Frågan är kanske redan besvarad. När ett ärende som rör Riksbyggen kommer upp känner de ledande socialdemokraterna sig så insyltade med bostadsrättsbyggaren Riksbyggen att de anmäler jäv och kan inte deltaga i de kommunala besluten.

Trovärdigheten i socialdemokraterna i Kungsbacka bostadspolitik i Kungsbacka är körd i sank av dem själva.

Michael Hannus borde börja i den egna partigruppen om han vill ha hyresrätter.

Under tiden ser alliansen till att de verkligen byggs. Utan att ledande allianföreträdare lierar sig med en bostadsrättsbyggare och måste anmäla jäv,

Tommy Rydfeldt
Folkpartist