fredag, september 23, 2011

Bloggen har fått nytt utseende

Kände att det var dags att byta lite layout på bloggen. Inte så svart utan lite blåare och mjukare färger och ny bild längst upp. Kan någon gissa var bilden är tagen?

Borde ju varit tagen inom Region Hallands gränser men så är inte fallet.

Har du någon idé så skicka en e-post.


Stor eller liten regeringsombildning?

Centerpartiets val av Annie Lööf som ledare innebär en regeringsombildning. Antingen kommer den gälla enbart centerstatsråd eller så passar även övriga regeringspartier att göra förändringar.

När det gäller Centerpartiet har jag redan för en tid sedan gissat att Annie Lööf blir miljöminister, Anna-Karin Hatt blir näringsminister och Anders W Jonsson blir IT- och regionminister. Det innebär att förutom Maud Olofsson så lämnar Andreas Carlgren regeringen.

Men ryktena går att även övriga partiledare funderar på förändringar. Lena Adelsohn Liljeroth verkar ganska trött som statsråd och det är kanske dags att Gunilla Carlsson får en ministerpost som är mer synlig. Även Tobias Billström vill nog byta ministerpost. Sen vet man aldrig om något statsråd inåt har anmält önskemål att kliva av eller att byta ämnesområde.

Rykten går också om att kristdemokraterna kan tänkas byta statsråd. Men de är ju bara tre. Partiledaren är självskriven och Stefan Attefall kom ju med för ett år sedan. Kanske vill Maria Larsson sluta?

I så fall är nog partisekreteraren Acko Ankarberg Johansson rätt självskriven.

Slutligen Folkpartiet. Det statsråd som kommit i bakvattnet är Nyamko Sabuni. Hon syns knappast alls. Trots att posten som jämställdhetsminister ger all möjlighet att profilera sig.

Jan Björklund visade ju efter valet 2010 att ingen minister sitter säker när Tobias Krantz fick lämna. Ett alternativ till att Nyamko Sabuni slutar vore att föra över jämställdhetsfrågorna på Birgitta Ohlsson som inte lär ha några problem att profilera de frågorna.


Stahre är ett bra val

Äntligen ny tränare i Blåvitt. Michael Stahre. F.d AIK tränare men också guldtränare.
Tre nyförvärv har presenterats under hösten och jag hoppas på fler. Inte minst behövs det ytterligare en mittback.

Kan en f.d AIK tränare leda IFK Göteborg? Frågan är ganska löjlig. Mchael Stahre är som alla allsvenska tränare professionella och vill givetvis göra sitt bästa.

Michael Stahre är ett bra val. De tre nyförvärven ger bättre kvalité i laget och ökad konkurrens.

Förhoppningsvis skall Blåvitt tillbaka där man hör hemma. I kampen om SM-guldet och spel i Europa.

Expressen Aftonbl DN Exp2 GP Svd

tisdag, september 20, 2011

Ändra Kungsbacka marknad till lördagar

Kungsbacka innerstad har undersökts av företaget Mind. Låter bra men när man ser på hur många som har svarat, 798 av 2000 tillfrågade, är det lätt att fundera på intresset för innerstaden bland invånarna och givetvis om det går att dra riktiga slutsatser av ett sådant litet material.

Kungsbacka innerstad förlorade för länge sedan kampen mot övriga köpcentra i kommunen. Intresset bland fastighetsägare och köpmän var ganska litet för att ta upp kampen.

Det fanns en tid då innerstaden fortfarande var fylld av affärer och kunde konkurrerat med öppettider som öppet till 19.00 på vardagar. Söndagsöppet osv. Men man valde inte den vägen och undan för undan har affärer ersatts av inte minst mäklare och frisörer.

Det är också ett val av fastighetsägarna. Många hyr ut till varje pris utan att bry sig om hur det passar in och ökar innerstadens attraktionskraft.

Kommunen kunde givetvis gjort mer. Vissa gator skulle varit gågator och torget hade kunnat vara intressantare. Men till slut är det ändå fastighetsägarna som bestämmer vilka man hyr ut till och de som hyr som bestämmer utbud, öppettider och marknadsföring.

Jag har ett förslag. Istället för att ha marknad första torsdagen i månaden ändra den till första lördagen i månaden. Involvera affärer, mäklare, frisörer, restauranger m.fl och försök göra en riktig folkfest. Kanske sommartid med artister. Alla har öppet till minst 18.00 och har olika erbjudanden.

Det skulle kunna vara början på ett lyft för innerstaden. Och att man börjar samarbeta. Inte som nu när vissa köpmän ser t.ex Kungsbackakalaset som ett problem istället för en möjlighet.

GP