onsdag, februari 14, 2007

Snart måste Littorin börja reagera

De olika blockader som nu genomförs eller hotas med är givetvis ett försök att testa det moderata ”arbetarepartiet” och arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin.

Knappast en tillfällighet att de kommer nu.

Skulle Littorin och regeringen reagera så kommer man ropa att de är fientligt inställda mot facket och går arbetsgivarens ärenden och spela oerhört upprörda.

Om man som nu, inte reagerar, så flyttar facket fram sina positioner ordentligt. Tveksamt om man hade vågat göra detta med en (s) regering vid makten.

Man hoppas givetvis med denna taktik att oavsett vad som händer hamna i ett vinnarläge.

Det finns dock en hake. Om den breda allmänheten till slut reagerar surt på fackets blockader så kan det hela vändas emot dem. Facket är stora Goliat som slåss mot den lilla människan.

Man riskerar att framstå som en stor maktapparat som knäcker dem som kommer i vägen.

När jag träffar människor, speciellt i Göteborg, så börjar många tycka att det nu gått för långt.Och när fackets olika åtgärder och blockader kan börja drabba socialdemokratin och göra att de tappar röster då blir det känsligt.

Frågan är också när Sven-Otto Littorin måste reagera. Jag tror den punkten närmar sig med stormsteg.

Och för de som undrar, nej jag är inte motståndare till facket. Jag tycker bara man skall få välja om man vill bli medlem och har företaget inga medlemmar skall man inte kunna blockeras. Ganska enkelt.

Själv har jag de åren jag varit anställd alltid varit medlem i facket. Både SKTF och LO.

Det var mitt fria val precis som de som väljer att stå utanför gör sitt val.

måndag, februari 12, 2007

"A week is a long time in politics"

I mitt inlägg "Ny partiledare i folkpartiet?" så slutade jag med ett citat att "en vecka är en lång tid i politiken".

Jag kom just då inte ihåg vem som skall ha sagt det och skrev Churchill. Men lite efterforskning har visat att citatet påstås ha gjorts av Harold Wilson, f.d premiärminister i Storbritannien för Labour.

LUF sätter HRF i blockad

Liberala ungdomsförbundet Väst går idag, måndag, ut i en symbolisk blockad mot Hotell och restaurangfacket. En bra idé för att visa det orimliga i HRF och andra fackförbunds metoder mot små företag.

Läs mer på denna LUF sida.

Fick denna nyhet via den utmärkta Politikerbloggen