lördag, september 09, 2006

Socialdemokratisk mobbing

I onsdags var jag var riktigt orolig för folkpartiets valresultat. Men när jag kom till valstugan på torsdagen så möttes jag av flera väljare som spontant kom fram och stöttade. Man tyckte att Leijonborg mobbades. Efter Lars Leijonborgs framträdande i TV så kom på fredagen ytterligare ett antal personer fram och gav stöd. Jag fick även telefonsamtal. Några tyckte till och med att utfrågarna varit för elaka.

Det är kanske denna reaktion vi ser i opinionsundersökningarna. I SIFO ökar till och med folkpartiet.

Jag tror många tycker att socialdemokraterna gått för långt. Att jämföra Leijonborg med en våldtäktsman, som Marita Ulvskog gjorde, är bortom alla rimligheter. Och när Göran Persson säger att han inte skulle köpa en begagnad bil av Lars Leijonborg så måste han förstå att väljare vänder på frågan och funderar på om man skulle köpa en begagnad bil av Göran Persson. Mitt svar är absolut inte. Jag uppfattar honom inte som ärlig. Kanske fler väljare tänker som jag?

Dessutom frågar många, när visste socialdemokraterna om intrånget? Kanske i flera månader men valde att släppa det efter Reinfeldts utfrågning? Tipset till Dagens Industri kan ju ha kommit från (s) själva. Och hur kan man ha hemliga uppgifter och så dålig datasäkerhet? Kanske det inte fanns så mycket hemligt i deras intranät?

Kom ihåg 1976. Fälldin mot Palme i Scandinavium. Palme var retorisk, påläst, fick in många bra repliker och massakrerade Fälldin. Åtminstone såg politiska bedömare och socialdemokratiska valarbetare det så. Men det gjorde inte väljarna. De såg bara en Palme som var elak och förnedrade den hygglige Fälldin. Centerpartiets stöd ökade och de borgerliga vann valet.

Kanske många väljare ser de smutsiga socialdemokratiska påhoppen på Lars Leijonborg så?

Vi har en intressant vecka framför oss.

torsdag, september 07, 2006

Succé för Leijonborg

Den Lars Leijonborg vi fick se ikväll i SVT: s utfrågning var Leijonborg som bäst. Klar och tydlig när det gäller den så kallade spionskandalen. Men också klar och tydlig när det gäller folkpartiets valfrågor.

Jag har snabbt tittat på Aftonbladet och Expressens hemsidor och Lars Leijonborg får högt betyg av läsarna.

TV 4 uppger att folkpartiet planerar ett extra landsmöte efter valet. Det kan säkert finnas skäl att diskutera hur det kunde bli såhär och vilken kultur som råder hos vissa yngre medarbetare.

Men nu är det den 17 september som gäller. Lars Leijonborgs framgångsrika utfrågning blir en bra grund för de sista 10 dagarna.

tisdag, september 05, 2006

Folkpartist och bedrövad

Det finns bara en känsla kring den s.k. spionskandalen som folkpartiet är inblandad i. Bedrövad.

Skall några få personer med dåligt omdöme på partikansliet få förstöra för tusentals folkpartistiska valarbetare? För tusentals politiker som arbetar i kommuner och landsting som bara har sin kommun eller läns bästa för ögonen. Valarbetare och medlemmar som inte ens visste vad socialdemokraternas intranät hette eller inte ens visste att man hade något.

Jag har tidigare framfört till personer i partiledningen att man måste få nytt blod i kretsen kring partiledaren och riksdagsgruppen.

Det får inte vara någon reglerad befordringsgång att om man är LUF: are och flyttar till Stockholm har man först uppdrag för LUF. Börjar sedan som juniormedarbetare inom folkpartiet och avancerar sedan som politisk tjänsteman av något slag.

Jag tror inte det är hälsosamt. Det blir för mycket av dålig kultur och kompisgäng.

Det måste nu till en ordentlig utrensning på kanslierna i Stockholm. Efterträdarna bör vara personer som kommer med nytt blod och tänkande. Varför inte rekrytera duktiga kommunpolitiker ute i landet. Vi har t.ex. bra gruppledare i fler Norrlandskommuner. Som gjort folkpartiet stort i sin hemkommun. Även i andra delar i landet. Kanske är dem inte 25 år men jag tror de kan tillföra betydligt mer än LUF: are som aldrig haft ett riktigt jobb.

Slutligen hoppas jag verkligen att människor lokalt i Kungsbacka och Halland kan skilja det som hänt i Stockholm från lokalt politiskt arbete.

Vi vill lika mycket ha nattöppen närakut som för en vecka sedan. Vi kommer att jobba lika mycket för detta. Likadant vill vi förbättra Kungsbacka med lika stor entusiasm som för en vecka sedan. Detta kan aldrig några personer anställda av LUF och Folkpartiet som lider av dåligt omdöme ändra på.

söndag, september 03, 2006

Två veckor kvar....

Idag är det två veckor kvar till valdagen. Vi har den riktiga spurten framför oss. Jag tycker Folkpartiet ligger bra till på alla plan. Kommunalt är vi med i debatten och det är roligt att så många är positiva till Folkpartiet när man möter dem ute på gator, torg och köpcentrum.

Landstinget är ju också lokalt och där är vi mycket bra med i den lokala debatten. Folkpartiet leder denna debatt ordentligt. För den som följer min blogg vet ni att vi tagit debatten för nattöppen närakut och gjort åtminstone socialdemokraterna oerhört nervösa. Förmodligen fler.

Dessutom har jag råkat ut för något jag aldrig mött förut. Två företrädare för andra borgerliga partier har kommit fram till mig och sagt att vi har rätt. Givetvis skall det finnas en nattöppen närakut. Det ena företrädaren sa att det blir Folkpartiet i landstingsvalet. Den andre sa att tyvärr kan jag ju inte rösta på er. Går liksom inte.

Jag är också nöjd med hur Folkpartiet ligger till på riksplanet. Lars Leijonborg har två veckor med många framträdanden i radio och TV. Den 7 september utfrågas han i SVT.

Jag har stort hopp om att vi skall kunna landa kring 12-13 % i valet och i princip kunna hålla ställningarna från förra valet.

Jag börjar också tro på regeringsskifte. Alliansen ligger 2-3 % före i de flesta mätningar.
Sverige är värd en ny regering.