tisdag, september 05, 2006

Folkpartist och bedrövad

Det finns bara en känsla kring den s.k. spionskandalen som folkpartiet är inblandad i. Bedrövad.

Skall några få personer med dåligt omdöme på partikansliet få förstöra för tusentals folkpartistiska valarbetare? För tusentals politiker som arbetar i kommuner och landsting som bara har sin kommun eller läns bästa för ögonen. Valarbetare och medlemmar som inte ens visste vad socialdemokraternas intranät hette eller inte ens visste att man hade något.

Jag har tidigare framfört till personer i partiledningen att man måste få nytt blod i kretsen kring partiledaren och riksdagsgruppen.

Det får inte vara någon reglerad befordringsgång att om man är LUF: are och flyttar till Stockholm har man först uppdrag för LUF. Börjar sedan som juniormedarbetare inom folkpartiet och avancerar sedan som politisk tjänsteman av något slag.

Jag tror inte det är hälsosamt. Det blir för mycket av dålig kultur och kompisgäng.

Det måste nu till en ordentlig utrensning på kanslierna i Stockholm. Efterträdarna bör vara personer som kommer med nytt blod och tänkande. Varför inte rekrytera duktiga kommunpolitiker ute i landet. Vi har t.ex. bra gruppledare i fler Norrlandskommuner. Som gjort folkpartiet stort i sin hemkommun. Även i andra delar i landet. Kanske är dem inte 25 år men jag tror de kan tillföra betydligt mer än LUF: are som aldrig haft ett riktigt jobb.

Slutligen hoppas jag verkligen att människor lokalt i Kungsbacka och Halland kan skilja det som hänt i Stockholm från lokalt politiskt arbete.

Vi vill lika mycket ha nattöppen närakut som för en vecka sedan. Vi kommer att jobba lika mycket för detta. Likadant vill vi förbättra Kungsbacka med lika stor entusiasm som för en vecka sedan. Detta kan aldrig några personer anställda av LUF och Folkpartiet som lider av dåligt omdöme ändra på.

Inga kommentarer: