lördag, september 16, 2006

Nu är det väljarnas val

Nu gäller det. Enligt Temos mätning som presenteras i DN på nätet ikväll leder alliansen med 6,9 %. Detta skulle innebära en ny regering. Givetvis önskar jag mer än 7 % för folkpartiet. Det är vi värda. Men nu är det väljarna som avgör.

Jag hoppas man röstar på folkpartiet i landstingsvalet, för nattöppen närakut. I kommunvalet för ny onsalaväg, bättre skola, värdig äldreomsorg, fler poliser i Kungsbacka och ökad trygghet i Kungsbacka. I riksdagsvalet för att en ny regering skall ha ett starkt liberalt inslag.

Nu är valet ditt.

fredag, september 15, 2006

Göran Persson kastar pil i gummibåten

Man skall inte kasta pil när man sitter i gummibåt. Göran Persson skall tänka på detta när han hoppar på och rent av mobbar Lars Leijonborg och folkpartiet.

Det räcker att säga Laila Freivalds och Lars Danielsson. Två nära medarbetare som personifierar inkompetens och vars brist på kunskap och insikt skapade en av de största politiska skandalerna i Sverige någonsin. Två personer som Persson fortfarande stödjer och som nu svenska skattebetalare får försörja.

Kastar man pil i gummibåt finns det risk att både båten och dess passagerare, Göran Persson, sjunker. Det är väl det som håller på att hända. Får vi ytterligare påhopp på Leijonborg och folkpartiet ikväll kan säkert folkpartiet komma över 10% och säkra en seger för alliansen.

Nattöppen närakut i Kungsbacka

Om det mot all förmodan finns någon som undrar varför vi drivit nattöppen närakut så hårt så samlar jag såhär i valrörelsens sista timme ihop våra argument. Trevlig läsning.

Fakta om besluten

Från och med den 15 februari så kan man inte besöka en läkare i Kungsbacka mellan 00.00-07.00. Patienter hänvisas till Varberg eller Göteborg.

Beslutet drevs igenom av m+c med stöd av (s). Socialdemokraterna stod för det stora sveket då man i förra valet lovade jour i samma omfattning, dvs. även på natten, men lade fegt ner sina röster.

Varför nattöppet?

Kungsbacka är en kommun på över 70 000 invånare. Kommunens planerare tror att vi är 85 000 invånare om 15 år och på väg att bli Hallands största kommun.

Är det då inte rimligt att man kan få vård dygnet runt?

Våra motståndare säger att för få besökte jouren på natten. Men för folkpartiet är nattöppet en försäkring för våra invånare och en trygghetsfråga. Man skall inte behöva sätta sig i bil och åka en massa mil, mitt i natten. Inte lägger vi ner brandkåren på natten bara för att det inte brinner?

Jag tror dessutom att allt prat från vissa politiker, helt felaktigt, att en närakut inte kan behandla så många sjukdomar klart minskar besöken. Varför åka dit när man inte kan få behandling? Jag skulle vilja se statistik på hur många Kungsbackabor som besöker akuten i Varberg och akuter i Göteborg utan att passera närakuten. Eller hur många som väntar med besök, med medicinska risker, pga. att man inte vill åka utanför kommunen.

Hur kan vi få nattöppet?

Folkpartiet var enda parti som i landstingets närsjukvårdsnämnd röstade för nattöppet.

Du kan genom att rösta på folkpartiet i landstingsvalet visa att även du vill ha nattöppet. Gör många likadant kan givetvis inte övriga partier strunta i folkviljan

Och, kryssa gärna mitt namn.

Två kampanjdagar kvar

Det känns bättre och bättre. Idag får folkpartiet 9,5 % i SIFO. Vi möter också många människor som ger oss uppmuntran.

Roligast är att det har kommit en hel del personer till vår valstuga och vill bara ha valsedeln till landstingsvalet. Jag har också fått flera telefonsamtal från personer som säger att de skall rösta på folkpartiet just i landstingsvalet.

Har vår kampanj för nattöppen närakut gått fram? Kanske en sensation är på gång? Jag tolkar också inlägg i dagens Norra Halland från (c) och (m) så. Man har inte deltagit i debatten på 9-10 månader men nu går man in. Kan man tolka det på annat sätt än att dessa två partier börjar känna viss rädsla över valresultatet i landstingsvalet?

Förmodligen hör de samma som vi att människor i Kungsbacka skall stödja folkpartiet.

Folkpartiet har fått ut sitt material bra. Nu har vi fredag och lördag att spurta på.

På måndag kan vi vakna upp med stora framgångar för folkpartiet i kommunvalet i Kungsbacka, i landstingsvalet i Halland och med en alliansregering. Kan livet i så fall vara bättre? Inte för en valarbetare i alla fall.

torsdag, september 14, 2006

Folkpartiet har utmanat

De senaste åren har folkpartiet vågat utmana åsikter som vissa i vårt samhälle anser att alla har. Och om de inte har dessa åsikter så skall man kritiseras tillbaka in i fållan.

Det är speciellt inom tre områden. Invandring-integration, skolan och rätts- och kriminalpolitiken.

I och med detta har folkpartiet i vissa kretsar, speciellt på kultursidor, blivit ett jagat villebråd.
Har man inget att skriva om kan man alltid skriva en artikel och spy sin galla över folkpartiet.

Låt oss först ta invandring. Det finns en gällande uppfattning att Sverige är paradiset. Så när någon riskerar utvisning för att asylskälen inte räcker så uppstår en situation där media omedelbart rycker ut. Man beskriver det hela som att personen/personerna står inför valet att få stanna i paradiset eller utvisas till sin totala undergång. Ansvariga ställs mot väggen och i princip skall de svara på varför man förvägrar andra rätten att leva i paradiset.

Den gällande uppfattningen har inneburit att alla kritik av integration och flyktingpolitik innebär att man är främlingsfientlig. Eller åtminstone fiskar i grumliga vatten.

Sanningen är ju att folkpartiet är det enda parti som satsat på att få en integrationspolitik värd namnet. Som försöker göra något åt utanförskapet. Men har också vågat säga att man inte bara kan ha morötter utan även måste ställa krav. Att man t.ex. skall kunna svenska någorlunda för att bli svensk medborgare.

I skolpolitiken är det samma sak. Trots att många delar folkpartiets beskrivning av ordningsproblem, att för många inte kan läsa, skriva och räkna, attackeras folkpartiets skolpolitik. När man skall skälla extra mycket så blir Jan Björklund, major Björklund. För att liksom understryka att folkpartiet skulle stå för militär disciplin i skolan. Detta är givetvis fel och visar bara bristen på argument.

När det gäller polisbrist och kriminalpolitik finns samma kritik mot folkpartiet men verkligheten har på något sätt kommit ikapp kritikerna. Polisbrist i hela landet och rymningar gör att frågan är svår att debattera för vissa. Det är så uppenbart att den förda politiken misslyckats.

Den härskande uppfattning många tyckare har är att det räcker att säga till barn att de går i skolan för att få kunskap för livet. Och sedan behövs inte betyg, läxor eller upprättande av någon slags ordning. Allt sköter sig själv. Och givetvis bryter man inte upp och söker asyl i Sverige om man inte har asylskäl. Att påstå något sådant är främlingsfientligt. En kriminell skall inte heller ha strängt straff. För det första därför att det inte hjälper och för det andra att det är fel i som uppstod under uppväxttiden och därmed samhällets.

Jag tror folkpartiet fått mer stryk av alla påhopp än den s.k. spionskandalen. Den skandalen har möjligen inneburit att Lars Leijonborg inte kunnat försvara sig mot olika påhopp utan fått prata dataintrång istället.

Att folkpartiet har stort folkligt stöd för sina åsikter visade inte minst TV-programmet ”Testa ditt val” där många blev folkpartister efter att ha testat sig.

Men hos tyckareliten, t.o.m. på ledarsidor som kallar sig liberala, är stödet ljummet eller ibland helt obefintligt.

Skall partiet ändra sig? Absolut inte. Kanske några vassa kanter bör slipas av men inriktningen måste fortsätta. Inte minst för alla i utanförskap som har rätt till ett bättre liv. För elever som inte får den kunskap man måste ha för livet. Och att människor skall kunna känna trygghet på gator och torg.

onsdag, september 13, 2006

Förstärk polisen

Jag får Kungsbacka Tidning tidigt på onsdag kväll. Denna insändare står i torsdagens tidning. Den är skriven tillsammans med Kenneth Nilsson och Jan Ertsborn.

Kungsbackapolisen måste förstärkas

Vi besökte för några dagar sedan polisledningen i Kungsbacka och fick en bra redogörelse för hur situationen ser ut just nu. Mycket har blivit bättre sedan närpolisen förstärkts och man får en känsla av att utvecklingen nu går åt rätt håll, även om vakanser på vissa tjänster är ett problem, inte minst när man ska planera lite större aktioner.

Visst behövs det fler poliser i Kungsbacka. Särskilt är det besvärande att enbart en patrull är i tjänst under vardagsnätterna, en patrull som kan bli fast i ett enda ärende under förhållandevis lång tid. Närpolisledningens önskan om att få fler tjänster till Kungsbacka måste understödjas och få till resultat en sådan förstärkning att det fortsättningsvis blir minst två patruller i utryckningstjänst dygnet runt.

Ett oroväckande beslut har nyligen tagits för att centralisera utredningar om misstänkta brott mot barn. Dessa utredningar, där barn i alla åldrar ska höras, kräver mycket kompetent personal och också närhet till familj, skola och socialtjänst. Varför den nuvarande utredningspersonalen ska flyttas söderut förefaller obegripligt. Tyvärr finns det ju tillräckligt med sådana arbetsuppgifter i Kungsbacka. Polisstyrelsen borde ta upp detta på sin dagordning omedelbart.

Vi politiker måste fortsätta att värna om en utbyggnad av vår närpolis.

Jan Ertsborn, riksdagsledamot (fp)
ledamot av lagutskottet/suppleant i justitieutskottet


Kenneth Nilsson, kommunalråd (fp)

Tommy Rydfeldt. landstingskandidat (fp)

måndag, september 11, 2006

Uppsamling insändare

Idag har jag lagt in tre insändare som stått i tidningarna senaste veckan. Gå bara neråt och läs.

På söndag kan du rösta för nattöppen närakut

Denna har stått i Kungsbacka Posten

Närakut viktigaste landstingsfrågan

Den viktigaste lokala landstingsfrågan har varit om vi skall ha nattöppen närakut i Kungsbacka eller inte. Skall man kunna besöka en doktor i Kungsbacka mellan 00.00-07.00 eller hänvisas till Göteborg eller Varberg?

När frågan var uppe i närsjukvårdsnämnden var Folkpartiet det enda parti som röstade för nattöppet. Vi hade också en finansiering. Några sa att vi underfinansierat vår budget men vi fick rätt. Närsjukvårdsnämnden kommer 2006 att gå med större överskott än vad nattöppen närakut skulle kosta. Även 2005 fick man ett överskott. Pengarna fanns alltså, men var det viljan som saknades?

Nu överlämnas frågan till väljarna. Precis så det skall vara i en demokrati. Den 17 september kan du rösta för nattöppen närakut genom att i landstingsvalet i Kungsbacka rösta på Folkpartiet och kryssa den kandidat du tror kommer att kunna driva frågan bäst.

Tommy Rydfeldt (fp)
Landstingskandidat

Var står miljöpartiet?

Insändare publicerad i GP.

Hoppar miljöpartiet av det borgerliga samarbetet i landstinget?

På riksplanet och på många ställen i Sverige, så som i Kungsbacka, har miljöpartiet numera blivit en pålitlig medlem av vänsterkartellen mellan (s)+(v) och (mp).

I Halland har det dock funnits kvar en viss samverkan mellan allianspartierna och miljöpartiet, men är detta slut nu?

Lars-Anders Lundberg (mp) beskrev i GP 1/9 hur viktigt det är att det blir maktskifte i Kungsbacka efter valet och att de tre vänsterpartierna får makten.

Samme Lundberg är dessutom kandidat nummer tre på miljöpartiets landstingslista i Halland med möjlighet att bli ledamot och minst ersättare.

I landstinget Halland finns det sedan flera år ett samarbete mellan allianspartierna och miljöpartiet. Det är inte underligt att man funderar på hur Lundberg, som är så kritisk emot alliansen och vill ha maktskifte i Kungsbacka, helt plötsligt skall kunna samarbeta med oss i landstinget.

Viktigt är att miljöpartiet ger besked innan valet.

Väljarna har rätt att veta innan den 17 september om en röst i landstingsvalet i Halland på miljöpartiet är en röst för ett vänstersamarbete eller ett samarbete med alliansen.

Tommy Rydfeldt
Landstingskandidat (fp)
Kungsbacka

Insändare i Hallandsposten

Denna har stått i Hallandsposten och är en del av närakutsdebatten. Liknande har funnits i Kungsbacka Posten och Norra Halland.

Socialdemokraterna svek

Det märks att (s) är mycket besvärade över den svekdebatt man drabbats av kring nattöppen närakut.

Maud Lanne försöker i Hallandsposten 5/9 vända det hela genom att misstänkliggöra folkpartiets program för Kungsbacka sjukhus. Hon använder ett vanligt debattsätt från (s) att när man är trängd gå till attack och inte ta debatt i sakfrågan.

Till skillnad från (s) är vi stolta över vårt program och vi behöver inte omtolka och försöka svänga oss som Maud Lanne.

Grunden för socialdemokraternas problem är att ni lovade jour i samma omfattning 2002 men röstade inte för nattöppen närakut. Detta går inte att komma ifrån hur ni än försöker.

Ni skyllde på att vårt förslag var underfinansierat. Men nu har vi facit. Nattöppen närakut skulle ha kostat 3,1 miljoner. Överskottet för 2006 beräknas till 3,5 miljoner. Vi fick alltså rätt. Pengarna fanns och ni svek.

Gunilla Rivle (fp)
Ledamot i närsjukvårdsnämnden

Tommy Rydfeldt (fp)
Landstingskandidat