lördag, april 15, 2017

Ovanligt korkat förslag att sätta fotboja på personer som fått avslag på asyl

Först KD och nu Gustav Fridolin (MP). Man föreslår att de som fått avslag på asyl, och inte frivilligt återvänder, skall förses med fotboja i avvaktan på att de skall kunna utvisas.

Måste säga att det kommer på min Tio i top lista över korkade politiska förslag.

Vad tror man händer när en person som fått avslag på sin asylansökan får fotboja? Personen lämnar polisen/migrationsverket eller vem som får i uppdrag att sätta på den och inom 30 minuter har man givetvis tagit av och kastat fotbojan.

Man vill ju inte bli tvångsavisat och varför då plötsligt acceptera att polisen kan hitta dem?

Förslaget visar på en oerhörd politisk naivitet.

KD är desperata och kastar ogenomtänkta förslag kring sig för att komma i media.

Miljöpartiet har helt tappat kontrollen över sina politiska idéer och politik.

Det brukar ju vara ett parti som anser att alla som säger de är flyktingar skall få stanna och att därmed de som fått avslag egentligen är flyktingar inte skall jagas och få rätt till försörjning.

Jag delar inte deras uppfattning. Har man fått avslag skall man avvisas. Men hur kommer man internt i partiet och gentemot väljarna kunna hantera denna totala omprövningen av flyktingpolitiken med någon trovärdighet kvar?

Vägen att gå när det gäller personer som fått avslag är givetvis att ge polisen resurser, befogenheter och möjligheter att hantera frågan.

Man kan ju inte säga att polisens möjlighet att söka efter dessa personer i tunnelbanan, hos socialtjänsten, sjukvården med flera ställen skall begränsas samtidigt som polisen kritiseras för att man inte hittar dem och vara kritisk till att dessa personer inte utvisas.