tisdag, januari 06, 2009

Skall undersköterskan få 1300 i skattehöjning?

Via Mathias Sundins alltid aktuella blogg hittar jag en sida som lagts upp där man kan räkna ut hur mycket jobbskatteavdraget som alliansen infört betyder för vanligt folk.

En undersköterska i Kungsbacka som tjänar 22 000 i månaden har sedan 2006 fått en skattesänkning med 1337 kronor i månaden.

Åtminstone vänsterpartiet och Lars Ohly ville höja skatten igen.

Det blir säkert en valfråga 2010 hur mycket skattehöjningar de RödGröna tänker sig.

Kanske tycker man att 1300 är Ok att höja skatten med för vanliga löntagare för att politiker skall få mer pengar att spendera?

Men tycker väljarna det?

Här är sidan

Hur kommer 2009 bli?

Kanske dags att såhär på årets sjätte dag bli lite spågubbe.

För det första har vi ett val till EU parlamentet. Det vill säga EP valet och inte EU valet som journalister och andra gärna säger. Vi skall inte välja om vi vill ha EU utan vilka som skall representera oss i Europaparlamentet (EP).

Jag gissar att folkpartiet får tre mandat. Vallokomotivet Marit Poulsen ställer upp på nytt och kommer dra 12-13% av alla röster.

År 2009 är också året då alliansen går förbi den RödGröna trekanten i opinionen vilket skapar en mindre jordbävning inom (s). Överlever hon den och leder hon partiet i valet 2010?

Hösten 2009 är Sverige ordförandeland i EU. Det blir mycket Carl Bildt från världens oroshärdar. Det vi ser nu är bara början.

Förhoppningsvis så får vi ett besked om att Halland får bilda region. Så vi slipper både Landsting och det kommunalförbund som kallas Region Halland. En region med samma befogenheter som Skåne och Västra Götaland.

Lokalt i Kungsbacka sker också förändringar. Vilka är så länge en hemlighet. Skulle kunna spå men är övertygat om att oddsen att min spådom går in inte ger pengarna tillbaka.

Några nyårslöften att skriva här eller på andra ställen ger jag inte. Jag dyker upp med inlägg på lämpliga ställen när jag känner det finns något jag vill skriva av mig. Det är i alla fall ett löfte.

En god fortsättning önskar bloggaren med en bild från London.