tisdag, januari 06, 2009

Hur kommer 2009 bli?

Kanske dags att såhär på årets sjätte dag bli lite spågubbe.

För det första har vi ett val till EU parlamentet. Det vill säga EP valet och inte EU valet som journalister och andra gärna säger. Vi skall inte välja om vi vill ha EU utan vilka som skall representera oss i Europaparlamentet (EP).

Jag gissar att folkpartiet får tre mandat. Vallokomotivet Marit Poulsen ställer upp på nytt och kommer dra 12-13% av alla röster.

År 2009 är också året då alliansen går förbi den RödGröna trekanten i opinionen vilket skapar en mindre jordbävning inom (s). Överlever hon den och leder hon partiet i valet 2010?

Hösten 2009 är Sverige ordförandeland i EU. Det blir mycket Carl Bildt från världens oroshärdar. Det vi ser nu är bara början.

Förhoppningsvis så får vi ett besked om att Halland får bilda region. Så vi slipper både Landsting och det kommunalförbund som kallas Region Halland. En region med samma befogenheter som Skåne och Västra Götaland.

Lokalt i Kungsbacka sker också förändringar. Vilka är så länge en hemlighet. Skulle kunna spå men är övertygat om att oddsen att min spådom går in inte ger pengarna tillbaka.

Några nyårslöften att skriva här eller på andra ställen ger jag inte. Jag dyker upp med inlägg på lämpliga ställen när jag känner det finns något jag vill skriva av mig. Det är i alla fall ett löfte.

En god fortsättning önskar bloggaren med en bild från London.

Inga kommentarer: