lördag, maj 19, 2007

Grattis Agneta!

Miljöpartiet har fått en ny partisekreterare. Agneta Börjesson från Onsala i Kungsbacka kommun.

Jag har träffat Agneta Börjesson främst i politiska sammanhang under många år. Hon är en mycket kompetent politiker och väldigt bra person. Miljöpartiet är bara att gratulera.

Intressant är att jag som folkpartist har haft lätt att samarbeta med henne. Intressant är också att i Landstinget Halland samarbetar miljöpartiet med alliansen sedan 1994. Fastän miljöpartiet inte behövs för att skapa en majoritet. Agneta Börjesson är ledamot för miljöpartiet i landstingsfullmäktige och ingår alltså i den borgerliga majoriteten.

I Kungsbacka kommun ingår man inte formellt i majoriteten men Agneta är trots detta ordförande i ledninggruppen för Agenda 21. Ett uppdrag som den borgerliga majoriteten normalt har.

Kanske kan hon styra miljöpartiet mot att vara mer öppna för att inte bara samarbeta vänsterut?

Till slut ett stort GRATTIS Agneta!!!

fredag, maj 18, 2007

Zand kommenterar

Den nya Sverigedemokraten (f.d moderaten) Michael Zand gör i mitt förra inlägg en kommentar. Det är väl helt i sin ordning att han får komma till tals. Men inte blev man klokare av allt detta. Var finns dessa 9 personer han pratar om?

Och såhär skriver Hallandsposten:

"Michael Zand säger att bolaget inte har haft någon verksamhet och inte heller några kunder som köpt de behandlingar som marknadsförs på hemsidan."

Det är nog där sanningen ligger.

Läs också bloggen Politik,funderingar och foton som grävt lite mer och fått fram lite uppgifter om Zand.

För min del slutar mina inlägg om Zand här. Jag har viktigare saker för mig än att diskutera ett företag som uppenbart inte finns. Och att han valt Sverigedemokraterna är ju hans fria val som var och en får göra i en demokrati och leva med. Synd bara att alliansen därmed förlorade sin majoritet i Halmstad.

torsdag, maj 17, 2007

Underlig moderat i Halmstad blir Sverigedemokrat

I Halmstad har moderaten Michael Zand blivit Sverigedemokrat. Därmed har koalitionen mellan alliansen och SPi fallit. Min partivän Fatima Svanå som sitter i kommunfullmäktige beskriver den f.d majoritetens dilemma i sin blogg. Läs hennes inlägg.

Jag håller med Fatima om att miljöpartiet kan vara ett alternativ för Halmstad. Kommunen måste styras och i Landstinget Halland fungerar det utmärkt med ett styre bestående av alliansen och miljöpartiet. Vi har samarbetat sedan 1994.

Som jag skriver i en kommentar till Fatima är denne Zand en underlig figur.

Stämmer bra in på bilden av SD politiker som kommit fram i den granskning Aftonbladet gjort. Läs även Svd.

Ett inlägg på bloggen "Den där Tomas" visar ett faksimil från Aftonbladet. I detta säger Zand att han tjänar 400.000 kr/månad.

Att säga så är ju att utmana ödet.

En snabb koll hos skatteverket visar att hans lön 2005 (taxår 2006) var 2850 kr för hela året.

Men säger han att han tjänar 4,8 miljoner per år får väl skatteverket skönstaxera honom för detta belopp.

Och en hemsida om stamceller skapar också frågor. Företaget heter Zandcell. Enligt den är han CEO (koncernchef) i detta bolag. ???????

Och enligt en amerikansk något underlig sida skall Zandcell gå ihop med ett amerikanskt företag och Zand blir chef i Skandinavien och vicechef för världen.

Driver någon med oss? Hur kunde (m) släppa fram denna person?

Läs också artikel i Hallandsposten.

Tsunamigate rullar vidare

Enligt Nyheterna på TV4läste Lars Danielsson den e-post om Tsunamin som kom inte förrän på eftermiddagen på annandagen 2004. Inte på plats eller hemifrån.

Han har ju själv hävdat motsatsen. Både inför KU och inför media.

Om denna uppgift stämmer slår det åter tillbaka på Göran Persson. När alla tvivel kring Lars Danielsson kom fram borde givetvis Göran Persson gjort en egen intern utredning för att få fram sanningen. För sanningen var väl viktig, eller?

Kanske var det så att Göran Persson visste att Lars Danielsson nog inte riktigt talade sanning om sin roll på annandagen. Och fler frågor skulle ge svar han inte ville ha.

En liten lustig sak är ju att Lars Danielsson skriver sina memoarer. Boken lär till stora delar vara klar. Om han blir överbevisad av katastrof kommissionen, kommer boken ändå att komma ut med Danielssons version? Eller kommer han i boken erkänna att han inte var på plats som han sagt och inte läste e-posten. Kommer han också att erkänna att han ljugit för KU och media?

Tsunamigate kommer att fortsätta en bra stund till.

tisdag, maj 15, 2007

Mona S vill bli känd som den store skattehöjaren

I en intervjuberättar Mona Sahlin att om (s) kommer tillbaka till makten får vi räkna med att fastighetsskatten återinförs,så även förmögenhetsskatten.

Det jobbavdrag som införts gillar hon inte så även löntagarna får räkna med högre skatt även på inkomster.

Och hon tror man kan gå till val på höga skatter.
- Det är jag övertygad om att man kan. För att höja skatter betyder också att man förändrar fördelningen mellan fattig och rik, säger Sahlin.

Det skall bli intressant att se 2010. Att i partiledarutfrågningar förklara att en familj i Kungsbacka med normalinkomster skall få 3000-4000 i höjd skatt/månad. För det är konsekvensen. Kungsbacka är en av de kommuner där fastighetsskatten slagit hårdast och där människor nu får en rejäl lindring. Något Mona Sahlin vill ta bort.

En annan sak i intervjun som är lite underlig är att hon är irriterad på att socialdemokraterna avkrävs besked om återställare "som om vi är en regering in spe".

Oppositionen är alltid regering in spe. Och om man skall vara en effektiv opposition kan man inte välja att komma med förslag till augusti 2010 då valmanifestet presenteras. Har man inga svar på frågorna hur framtiden skall ut får Mona Sahlin räkna med att journalisterna kommer att fortsätta fråga.

Men jag tror det hela är en taktik från (s). Man vill hålla den framtida politiken i höljd ett dunkel så länge det går. Därför man vet inte vad tycker eller kall tycka 2010. Mer än att skatter måste höjas,

Men det sitter ju i ryggmärgen och är ju så ”häftigt.” Undrar om väljarna tycker det 2010? Jag tvivlar.

Mona Sahlin kunde ju ringa Göran Johansson (s) i Göteborg. Han sänker kommunalskatten med 25 öre. Så det går att sänka skatter.

måndag, maj 14, 2007

Folkpartiet i Kungsbacka nominerar Jan Björklund

Efter sammanträdet ikväll lade styrelsen upp följande text på hemsidan.

Folkpartiets kommunförenings styrelse beslöt helt enhälligt på måndagskvällen den 14 maj att nominera Jan Björklund som ny partiledare. Till 1:e vice ordförande nominerades Cecilia Malmström.

Halländske riksdagsmannen Jan Ertsborn och kommunalrådet Helene Odenljung från Göteborg nominerades till partistyrelsen, där båda sitter idag.

- Vi anser att Jan Björklund är den som är bäst att leda Folkpartiet, säger ordförande i Folkpartiets kommunförening, Ann Molander.

- Jan är kunnig, duktig debattör och Sveriges effektivaste minister. Han håller på att ge Sverige en skolpolitik som sätter kunskap i centrum.

- Ett folkparti som leds av Jan Björklund och Cecilia Malmström kommer stå starkt inför framtiden, avslutar Ann Molander.

Välkommen tillbaka till politiken Peter!

Som ung FPU:are var Peter Örn min stora favorit. Han var ordförande under min FPU tid. Vid träffades mycket då. Jag trodde att han en gång skulle bli partiledare. Men han lämnade politiken för Röda Korset för att senare i livet hamna som VD på Sveriges Radio. Nu avgår han som VD.

Peter är en folktalare och kan som få fängsla en publik. Sådana behövs i politiken och i folkpartiet. Han har alltid drivit frågor för de svaga inte bara i Sverige utan i världen. Han är också en härlig person. Senast sprang jag på honom på bokmässan för något år sedan. Det var samma gamla härliga och varma Peter.

Jag hoppas han nu återkommer i politiken. En naturlig rekrytering för nya partiledaren Jan Björklund.

Peter behövs i dagens folkparti.