onsdag, maj 21, 2008

Stöd för tidigare betyg – Igen !!!!

För vilken gång i ordningen vet jag inte, men nu visar ytterligare en undersökning stort stöd för tidigare betyg. Detta enligt en undersökning gjord av Lärarnas Riksförbund.

83 % av medlemmarna i LR vill ha tidigare betyg. Ingen dålig majoritet,

Bland föräldrar i skolåldern är det 82 %. Inte dålig majoritet den heller.

Så, vilken slutsats drar (s), (mp) och (v) av dessa återkommande undersökningar som visar stöd för regeringen och Jan Björklunds skolpolitik?

Och vilken anledning finns det för regeringen att kompromissa med oppositionen om skolpolitiken och betygen när det är sådan förkrossande majoritet för folkpartiledaren Björklund och regeringens förslag?

Svar: Ingen.

För varför skall regeringen för att få en kompromiss gå med på något svenska folket inte vill ha?

SvdDN

tisdag, maj 20, 2008

Dagens underligheter och dagens stolle

Om man bor två barn och två vuxna i en trerumslägenhet är man trångbodd menar Boverket. En familj som i tre rum och kök intervjuas i Dagens Nyheter och håller inte med.

Enligt Boverket skall alla barn ha eget rum. Har man tre barn så skall man alltså bo i en bostad med fyra sovrum (föräldrarna kan dela) och ett vardagsrum samt kök.

Annars kan det enligt Boverket bli stress, konflikter och hemlöshet, ängslan, oro och försämrad motståndskraft,tuberkulos, magcancer och ytterst ett kortare liv.

Tror dem på detta själva? Forskare som också intervjuvas i DN är kritiska.

Vårdförbundet anser att de som inte är medlemmar i förbundet skall strejka. Varför? Att inte bli medlem är ju ett val. Varför skall man då strejka? Dessutom får de ju inte något från strejkkassan om de går hem. Strejkbryteri, säger vårdförbundet. Föreningsfrihet säger jag.

Metro berättar att centerpolitikern i Göteborg, Franziska Osterberger Gustafsson, vill införa ett slags cykelkörkort. Precis vad vi behöver i Sverige. Mer reglering och förbud. Kanske en åldersgräns för att få cykla? 15 år? Krav på hjälm när man promenerar i en storstad?

Dagens stolle är utan tvekan barnläkaren Norman Spack vid Bostons barnsjukhus. Han har enligt Aftonbladet öppnat en avdelning för barn som vill byta kön. Och behandlar med hormoner.

Är det ett dåligt aprilskämt?

Att behandla dessa barn med hormoner ger stora skador och ökar deras förvirring, säger en psykiatriker.

Har Dr Spack behandlats med hormoner som barn? Förvirrad är det minsta man kan säga om honom.

måndag, maj 19, 2008

Resultat viktigare än enighet

Idag träffas utbildningsminister Jan Björklund (fp) (bilden) och oppositionen för att diskutera skolpolitik. Bland annat skall betygsskalan diskuteras.

Det finns givetvis fördelar att komma överens över blocken. Men inte till vilket pris som helst.
Miljöpartiet vill ju i grunden avskaffa betygen. Socialdemokraterna vill helst inte se betyg före årskurs 8, trots att 70-80% av svenskarna vill detta. Vänsterpartiet vill förbjuda läxor.

Inget av detta är ju något som överhuvudtaget Jan Björklund och regeringen kan överväga.

Det viktigaste är ju att svenska elever blir bättre på att lära sig saker. Att kunskap sätts i centrum. Att våld och mobbing i skolan bekämpas. Ingen får lämna skolan utan att kunna läsa, skriva och räkna.

Kan man kompromissa bort detta? Givetvis inte. Så till slut blir det viktigare att Sverige får en ny skolpolitik än att det finns enighet genom en urvattnad och dålig kompromiss.

SydsvAftonblDNSvdSydsv2HDDN

söndag, maj 18, 2008

Alliansen vinner 2010

Som mest hade de tre vänsterpartierna en ledning på 19 % i SIFO:s opinionsmätningar. Nu är denna ledning nere på 13,1 %. Det visar dagens mätning från SIFO som publiceras i Göteborgs Posten.

Alliansen behöver vinna 6,5 % till så är det dött lopp. Omöjligt? Inte alls.

De inom vänstern som tagit ut valsegern 2010 i förskott har nu skäl att fundera en gång till.

Det är inte ens halvtid i denna mandatperiod. Alliansen kan nu börja skörda, inte minst inom skolpolitiken. Dessutom kommer det komma fler frågor vilken politik (s)+(mp)+(v) skall föra om de får makten. Och vem skall regera med vem?

Alliansseger 2010 ser inte omöjligt ut. Jag tror alliansen vinner 2010.

SvdDNSydsvDagen