onsdag, augusti 25, 2010

Dumt beslut tas tillbaka

På julafton 2009 skrev jag om beslutet att dra in nattjouren inom ortopedin på Varbergs sjukhus. Det har efter det inlägget blivit fler i samma ämne.

Äntligen har styrelsen för Varbergs sjukhus begripet det som jag och många andra förstod från början. Det kommer inte fungera att ha stängt i Varberg och hänvisa till Halmstad.

Nu har styrelsen tänkt om. Från september återinförs nattjouren inom ortopedin på Varberg. Orsaken är enligt pressmeddelande att beslutet har fått negativa konsekvenser för kvalitet, service och arbetsmiljö.

Precis. Men skulle man inte tagit reda på detta innan?

Dessutom betvivlar jag att det blev någon besparing. Man redovisar inte i sitt pressmeddelande om pengarna verkligen sparades.

SR HallandHN

måndag, augusti 23, 2010

Utveckla Kungsbacka närsjukhus

Ett av mina fyra vallöften är att utveckla Kungsbacka närsjukhus. Landstinget har byggt till och om sjukhuset. Bland annat har man ett oerhört modern och bra operationsavdelning.

Problemet är bara att Landstinget Halland inte fyller sjukhuset med uppdrag.

Vilket resulterat i sjukhuset går med underskott.

Kungsbacka närsjukhus skulle kunna göra så mycket mer. Man har lokalerna, man har duktig personal men får inte uppdrag och patienter.

Blir jag invald i nya Regionfullmäktige kommer jag kämpa för att att detta ändras och att sjukhuset får fortsätta att utvecklas.

I söndagens GP stod en artikel om detta där jag blev intervjuad.

När valrörelsen går snett

Jag har skrivit det tidigare och jag gör det igen. Tänk om man fick vara en fluga på väggen på Sveavägen 68. Socialdemokraternas högkvarter.

Höra hur de resonerar kring en valrörelse som gått snett för partiet.

Senast idag avslöjas att Thomas Bodström, som vill ha frivilliga drogtester, inte själv ville bli drogtestad.

Hans förklaring är: - Det handlade om min personliga integritet.

Hoppsan. Kände han helt plötsligt att det fanns något som heter personlig integritet. Mannen bakom Bodströmsamhället som aldrig tvekat att övervaka och kontrollera.

Men detta är bara ett av knepiga S-inslag i valrörelsen. Butlerutspelet skrattar vi alla åt fortfarande.

Sedan att man fick en sexköpshärva kan ju inte den Socialdemokratiska partiledningen hjälpa men det ökar ju inte förtroendet.

Man har också gjort underliga utspel och påståenden.

Såhär skriver Lena Melin i Aftonbladet:

"I en argumentsamling för valarbetarna hävdar Socialdemokraterna att alliansen vill sänka skatterna med 92,5 miljarder kronor nästa mandatperiod och att det motsvarar 100?000 läkare, poliser och andra offentliganställda.

Men fram till i går hade alliansen bara lovat att sänka skatten med fem miljarder."


Höjden är också reklamfilmen där de rödgröna är ett X 2000 tåg som skall symbolisera framtiden. X 2000 som står för förseningar, trasiga tåg, inställda tåg. Är det den framtid en rödgrön regering vill visa upp?

Enligt SIFO och Synovate leder nu alliansen och har egen majoritet.

Och nu börjar man skylla på SIFO med flera opinionsmätare. Typiskt när nerverna börjar skapa viss panik.

Loppet är långt från kört. Allt kan hända i en valrörelse men sämre inledning kunde Socialdemokraterna och de Rödgröna inte fått.

På torsdag skall Mona Sahlin frågas ut i TV. Ser (S)-ledningen fram emot detta med bävan eller entusiasm?

PS! Drogerna som man skulle testa på Thomas Bodström var amfetamin, hasch, opiater och bensodiazepiner. Beatrice Ask däremot gjorde testet DS!

PS2! Idag står ett X 2000 precis som den rödgröna valrörelsen fast och kommer ingenstans. Läs GP. DS!