fredag, augusti 03, 2012

Tokerier på Trafikverket

Trafikverket föreslår på fullt allvar att 2013 skall 15 minuterstrafiken på Kungsbackapendeln bli 30 minuters trafik och den planerade 15 minuterstrafiken till Trollhättan skall bli 30 minuters trafik


Har Trafikverket missat införande av trängselskatten. Nej, det är man ju djupt delaktiga i. Eller missat utbyggnaden till Trollhättan. Nej, det är ju dem som bygger.

Alltså vet inte olika delar av Trafikverket var dem andra gör. För stort verk eller fel personer på fel uppdrag?

I kollektivtrafikplanen för 2013 har Hallandstrafiken, som jag sitter i styrelsen för, avsatt upp till 2 miljoner för ökad trafik mellan Kungsbacka och Göteborg. Inte planerat för minskad trafik. Inga fler turer men fler tågsätt som ökar kapaciteten med 1000 sittplatser.


Med 30 minuters trafik för Kungsbackspendeln i rusningstrafik blir det totalt kaos och färre platser. Inte fler.

Kommunalrådet i Ale Mikael Berglund (M) utrycker det bra. " Tänkarna på Trafikverket verkar tagit permanent semester."

Man kan också säga att Trafikverket har otur när man tänker.

Tänk om Trafikverket, tänk rätt och det snabbt.

GP
GP2måndag, juli 30, 2012

Vi behöver lagstiftning kring biljetthantering

Efter biljettstrulet kring Bruce Springsteens konserter, uteblivna biljetter och en anhållen VD så bör de flesta inse att det behövs en klarare lagstiftning kring biljetter till evenemang och vad som är lagligt och olagligt.

Biljett.nu har sålt biljetter man inte haft men det är tydligen inte olagligt om man tror man skall kunna leverera dem. Ganska absurt sätt att se på saken.

Om någon vill betala mer för en biljett än vad den sålts för är ju det upp till köparen. Man kanske värderar att slippa stå i kö osv.

Så att förbjuda någon att köpa en biljett för högre pris löser inga problem. Marknaden skulle bli ännu mer svart.

Däremot borde det vara olagligt att sälja något man inte har. Åtminstone ta betalt för det, oavsett om man tror sig fixa affären.

Den som säljer något man inte har skulle då begå en olaglig handling och varan/biljetten måste finnas i samma sekund som man tar betalt.

En sådan lagändring skulle göra det svårare för företag som spekulerar i biljetter att göra detta och därmed blåsa kunderna med motiveringen att vi trodde vi skulle ordna biljetter.

För även om man får pengarna tillbaka är kunderna blåsta på upplevelsen och kanske på kostnaden för hotellrum, resor osv?

GP DN 2 AFTON GT SVD