torsdag, augusti 24, 2006

Betyg från årskurs 6

”Ingen elev ska kunna halka efter utan att det uppmärksammas av skolan. Därför ska betyg ges från år sex och skriftliga omdömen vara tillåtna från första årskursen. Betyg bör ges i fler steg än idag för att ge en mer rättvis bild av elevens kunskaper.”

Detta står i alliansens valmanifest. En framgång för folkpartiet.

Därför vore det ju naturligt att allianspartierna ställde upp på folkpartiets motion om försök med betyg från årskurs 6 i Kungsbacka. Och att man skall ansöka om detta hos regeringen.

Men i kommunstyrelsen svajade kristdemokraterna och halva centerpartiet. Trots detta gick den igenom och skickas vidare till kommunfullmäktige.

Centerpartiet i Kungsbackas självutnämnde kommunalrådskandidat, (man har redan ett annat kommunalråd) Ola Johansson, kallar diskussionen i frågan för ” tokdebatt” och menar att folkpartiets förslag är ett ”populistiskt grepp”. Han menar att folkpartiet ”hellre bedriver kommunpolitik med slagord och pamfletter än med konkreta praktiska förslag. Sådan politik som gör skillnad....”

Jag tror Ola Johansson måste läsa alliansens skolprogram och valmanifestet. Hans resonemang låter som en kvarleva från den tid då man kallade yngre centerpartister för Åsa-Nisse marxister. Heder åt den andra centerpartisten Ingrid Johansson som stod upp för alliansens politik.

Nu blir det en betygsdebatt i kommunfullmäktige några dagar före valet. Skall bli intressant och se om delar av kristdemokraterna och centerpartiet tänker prata emot betygen och alliansens politik. Egentligen skulle jag ju tycka att det vore bra därför jag tror deras partier förlorar röster på detta. Men det är aldrig bra för alliansen när vissa borgerliga politiker gör socialistiska svängar.

måndag, augusti 21, 2006

Kungsbacka behöver fler poliser
Bengt Carlefall, ledamot i tekniska nämnden, riksdagsman Jan Ertsborn och kommunalrådet Kenneth Nilsson framför valstugan.
Idag besökte jag tillsammans med Jan Ertsborn och Kenneth Nilsson polisen i Kungsbacka. Jan Ertsborn sitter bl a i lagutskottet och arbetar med rättsfrågor.

Vi fick bra information om läget för Kungsbackas polis.

Undrar om allmänheten i Kungsbacka vet att det en vardagsnatt bara finns en polisbil ute.

Är detta trygghet?

Vi behöver en ny regering som satsar på polisen.