lördag, mars 20, 2010

Vad säger Reinfeldt om Beatrice Ask tokerier?

Jag trodde hon hade någon form av bisarr humor när justitieminister Beatrice Ask (M) i torsdags föreslog att om någon är misstänkt för brott mot sexköpslagen skulle man skicka hem åtal eller liknande i ett färgglatt kuvert till honom. Så att alla från postcentralen, via brevbärare, eventuella grannar och familj skulle se detta.

För det första så är man oskyldig tills man fällts eller skrivit under ett strafföreläggande. Eller vill hon ändra på detta så man är skyldig tills man kunnat bevis annorlunda? För det andra skall färger på kuvert gälla alla brott? Mördare helt svart? Pedofil klart rött? Skattebrott, kanske gult?

För det tredje när införde vi dubbelbestraffning i Sverige? Döms man för ett brott skall man givetvis få straffet. Men skall man också få straff nummer två genom att hängas ut i samhället?

Att en moderat justitieminister kan komma med ett sådant här förlag är dumt, tokigt, bisarrt.

Lika dumt som när hon föreslår att man skall kunna drogtesta barn utan föräldrars tillstånd. vad är det för polisstat hon vill ha?

Och den stora frågan är vad säger Fredrik Reinfeldt? Är detta moderat politik eller tar han avstånd?

Andra skriver om detta: Johan PehrsonLiberati x 2Karl HellbergA-M Ekström

AftonSvd1Svd2DNGP

tisdag, mars 16, 2010

Nej till bergtäckt på Bräckaberget

Ett företag med kontakter direkt in i Centerpartiet i Kungsbacka, och med ett f.d centerpartistiskt kommunalråd med mera uppdrag, som talesman, vill ta ner Bräckaberget i Kungsbacka. Det är det berget som ligger direkt till höger när man kör ut på motorvägen från Varla. Direkt bakom f.d Beiersdorf numera Fortum.

Vissa centerpartister tyckte också att det kommit på en bra lösning. Genom att planlägga för industriområde skulle man slippa miljöprövning. Vart tog miljöintresset vägen i det partiet?

Företaget vill ha en bergtäkt där under 20 år. Nära bostadsområden och bara en kilometer från Kungsmässan.

Idag sätter Folkpartiets nätverk i Kungsbacka stad ner foten. Tillsammans med tre partivänner skriver jag idag i Tidningen Norra Halland och Kungsbacka Posten att vi säger nej till detta tokiga förslag. Insändaren finns nedan.

Vi säger nej till Bräckabergets bergtäkt

Kan vi ha en bergtäkt mitt i centrum någon kilometer från Kungsmässan?
Givetvis inte.

Vi folkpartister i Kungsbacka stad som också bor nära den förslagna täkten
säger helt nej till förslaget. Inte för att vi bor där utan för att tanken att så nära bostadsbebyggelse och annan verksamhet under 20 år ha en bergtäkt är feltänkt.

Vi har och kommer fortsätta kämpa för Varlaskogen bevarande. Och lika naturligt är detatt säga nej till denna bergtäckt. Närmiljön är redan störd tillräckligt av motorvägen.

Vi är upprörda över att f.d. politiker och vissa nuvarande överhuvudtaget tänkt tanken att försöka driva igenom förslaget utan miljöprövning. Förmodligen för att ärendet inte skulle klara en sådan

Att kommunstyrelsen bett om en utredning för att få mer information är rimligt. Kommunen måste ha underlag. Vi är övertygade om att den utredningen kommer dra samma slutsats som vi gör, dvs. nej till bergtäkt på Bräckaberget.

Ann Molander (FP)
Tommy Rydfeldt (FP)
Eirik Langjord (FP)
Madelene Nordström (FP)