tisdag, mars 16, 2010

Nej till bergtäckt på Bräckaberget

Ett företag med kontakter direkt in i Centerpartiet i Kungsbacka, och med ett f.d centerpartistiskt kommunalråd med mera uppdrag, som talesman, vill ta ner Bräckaberget i Kungsbacka. Det är det berget som ligger direkt till höger när man kör ut på motorvägen från Varla. Direkt bakom f.d Beiersdorf numera Fortum.

Vissa centerpartister tyckte också att det kommit på en bra lösning. Genom att planlägga för industriområde skulle man slippa miljöprövning. Vart tog miljöintresset vägen i det partiet?

Företaget vill ha en bergtäkt där under 20 år. Nära bostadsområden och bara en kilometer från Kungsmässan.

Idag sätter Folkpartiets nätverk i Kungsbacka stad ner foten. Tillsammans med tre partivänner skriver jag idag i Tidningen Norra Halland och Kungsbacka Posten att vi säger nej till detta tokiga förslag. Insändaren finns nedan.

Vi säger nej till Bräckabergets bergtäkt

Kan vi ha en bergtäkt mitt i centrum någon kilometer från Kungsmässan?
Givetvis inte.

Vi folkpartister i Kungsbacka stad som också bor nära den förslagna täkten
säger helt nej till förslaget. Inte för att vi bor där utan för att tanken att så nära bostadsbebyggelse och annan verksamhet under 20 år ha en bergtäkt är feltänkt.

Vi har och kommer fortsätta kämpa för Varlaskogen bevarande. Och lika naturligt är detatt säga nej till denna bergtäckt. Närmiljön är redan störd tillräckligt av motorvägen.

Vi är upprörda över att f.d. politiker och vissa nuvarande överhuvudtaget tänkt tanken att försöka driva igenom förslaget utan miljöprövning. Förmodligen för att ärendet inte skulle klara en sådan

Att kommunstyrelsen bett om en utredning för att få mer information är rimligt. Kommunen måste ha underlag. Vi är övertygade om att den utredningen kommer dra samma slutsats som vi gör, dvs. nej till bergtäkt på Bräckaberget.

Ann Molander (FP)
Tommy Rydfeldt (FP)
Eirik Langjord (FP)
Madelene Nordström (FP)

2 kommentarer:

Kaj sa...

Tack för ert ställningstagande och den utomordentligt bra insändaren i KP och NH idag.
Som boende PÅ Bräckaberget känns det gott att få hjälp i den opinion mot en bergtäckt som vi boende runtomkring berget försöker att skapa.

Kaj Silvander

TOMMY RYDFELDT sa...

Tack själva för ert engagemang. Vi som inte bor så långt från berget vet ju hur tokigt förslaget är. Och alla som jag berättat för håller med när det får reda på vilken plats och berg det gäl