onsdag, november 17, 2010

Jag skall ansvara för Hallands vårdcentraler och tandvård

Idag klockan 10.00 presenterar Alliansen vilka som skall vara ordförande i Region Hallands styrelser och nämnder.

Jag får ansvaret att vara ordförande i en delvis ny nämnd. Driftnämnden för Vårdval (vårdcentraler) och tandvård i egen regi.

Det innebär att jag som ordförande skall ansvara för Hallands vårdcentraler och tandvård

Ett oerhört roligt uppdrag. Lägg dessutom till att i uppdraget ingår att ansvara för primärvårdens jour och  närakuten i Kungsbacka så förstår nog regelbundna läsare av denna blogg att jag ser fram emot detta uppdrag.

Mina partivänner nominerade mig i går och den 6 december väljs jag av regionfullmäktige.

söndag, november 14, 2010

Vilken väg väljer (S) utan Sahlin?

Så kom då beskedet som borde kommit på valnatten. Mona Sahlin avgår. Hon blir den första ordföranden i Socialdemokraterna som aldrig blev statsminister.

Att hon trodde hon skulle kunna vara kvar efter det historiska valnederlaget är mycket underligt.

Två frågor kommer man direkt att tänka på.

Vilka drar hon med sig i fallet. Thomas Östros? Ibrahim Baylan?

Och vilken väg går Socialdemokraterna.

Det finns krafter som vill dra partiet vänsterut, Mer höga skatter, mer offentlig välförd, förmögenhetskatter, fastighetskatter, nej till valfrihet och privata alternativ i välfärden med mera osv.

Andra vill acceptera RUT avdraget, slopa krav på förmögenhetskatt, fastighetskatt, acceptera mer valfrihet, betyg i skolan osv.

Hur man än väljer kan det läcka väljare. Går man vänsterut stärker det alldeles säkert både Alliansen och Miljöpartiet. Går man högerut lär Vänsterpartiet jubla.

Men först skall man välja partiledare och det finns ju inte en hel hög med tänkbara kandidater. Får man gissa att det blir någon högst ansvarig för valnederlaget som får jobbet eller vågar (S) satsa på nytt och oprövat?

DN1 DN2DN3SVD1SVD2AftonbExp123GP