fredag, januari 15, 2010

Välkommen i bloggosfären

Kommunalrådet Ulrika Landergren (FP)i Kungsbacka har startat en blogg. Ulrika Funderar.

Gör som jag kommer göra. Följ den.

Klicka här.

Dubbelmoral är inte dubbelt så bra

Hyresgästerna på Basunvägen i Kungsbacka vill köpa sina bostäder av kommunalt ägda Eksta. Det är ett område med radhusbebyggelse som passar utmärkt att ombilda.

Men Socialdemokraterna är givetvis emot.

Deras argument är att det skulle finnas behov av hyresrätter. Men ett nej ger inte en enda hyresrätt till bostadsförmedlingen. Om inte (S) menar att de som bor på Basunvägen och trivs skall flytta för att få äga sitt eget boende?

En facklig organisation ägde ett markområde i Vickan i Onsala i Kungsbacka kommun. Man begärde planläggning och förutom mark som såldes för att bygga ett äldreboende så ville man uppföra bostäder.

Nu tror väl ni att (S) kämpade för hyresrätter. Men inte. Riksbyggen skulle bygga och det skulle bli bostadsrätter. För att riktigt markera att man vill ha bostadsrätter sätter sig tre ledande socialdemokrater i bostadsrättsföreningens styrelse så man blir jäviga så fort ärenden kring Riksbyggen diskuteras.

För när "rörelsen" bygger så är den högsta vinsten viktigast. Inte att det blir fler hyresrätter i kommunen.

Jag har i flera insändare ställt frågor om detta men (S) ger aldrig något svar.

Kanske tror man inom (S) att dubbelmoral är dubbelt så bra?

GP

MIN HEMSIDA

Behövs Centerpartiet?

En gång var Centerpartiet landsbygdens parti. Man drev landsbygdens frågor och glesbygdens villkor. Men partiet ville bli större och centerpartiet skapade en miljöprofil mycket uppbyggd kring nej till kärnkraft.

Det fanns givetvis spänningar emellan att vara miljövänlig och bondens rätt att få använda miljöfarliga ämnen. Men man klarade den debatten hyfsat.

Men partiet började långsamt tappa stöd.

När man kom fram till Lennart Daléus tid som partiledare visste inte Centern eller Daléus vilken väg man skulle gå. Partiet gjorde ett katastrofval, Daléus försvann och Maud Olofsson blev partiledare.

Hennes taktik var att göra Centerpartiet till ett attraktivt parti för storstäderna.
En väg som var lyckosam till att börja med.

Men det har också inneburit stora förändringar. Helt plötsligt kallar sig vissa Centerpartister för socialliberala. I vissa frågor som arbetsrätten ställer man sig till höger om Moderaterna. Miljöprofilens största fråga har man övergett. Det vill säga kärnkraftsmotståndet.

Och de som stöder Centerpartiet på landsbygden känner inte igen sig. Man är inte socialliberala. Och kärnkraften det var väl en av Centerpartiets viktigaste symbolfrågor?

En centerpartist sa till mig att det är som om Folkpartiet med ny ledare skulle överge Jan Björklunds skolpolitik och helt plötsligt vara emot betyg och ordning och reda i skolan.

När det gäller liberala partier finns redan mördande konkurrens. Folkpartiet har alltid varit liberalt och Moderaterna har vissa liberala inslag. På miljöområdet har Miljöpartiet konkurrerat ut Centerpartiet. Och precis som Maud Olofsson säkert konstaterat kan inget parti överleva enbart på stöd från landsbygden.

Så frågan blir, behövs Centerpartiet?

Uppenbart är en hel del av svenska folket tveksamma.

I dagens mätning i Expressen/Demoskop får Centerpartiet 3,1%.

En mätning är inte samma som valresultat men visar ofta en tendens.

DN1DN2SvdDagenSydsv

MIN HEMSIDA

onsdag, januari 13, 2010

Varför förstår inte bankerna?

Bankerna har åter räddats av staten. Alla bankerna har inte sökt något stöd eller behövt det. Men alla har i grunden ett insättningsskydd som staten garanterar.

Så även banker som formellt inte har statligt stöd har det indirekt och skulle inte fungera utan detta insättningsskydd.

Trots alla statliga garantier och stöd och omfattande kritik fortsätter bankerna med sina bonussystem.

Det är ganska otroligt att man inte förstår kritiken och de tydliga signaler som övriga samhället ger.

Sitter man i styrelser och direktionerna och säger helt öppet att alla från finansministern till bilmontören på SAAB kritiserar våra bonusar men det bryr vi oss inte om. Vi skall ha dem ändå för vi är så duktiga? Eller hur fungerar det?

Dessutom är det valår 2010. Enkelt för politiker från vänster till höger att via symbolhandlingar sparka extra på bankerna som inte står högt i kurs hos allmänheten.

Jag är inte mycket för symbolåtgärder men faktiskt börjar jag luta åt att så kallade bonusar skall beskattas med extra skatt. T.ex 80% för den enskilda och 30% extra social avgifter. Extra skatt finns i Storbritannien och Frankrike.

Tror ni dem förstår då?

PS! I Swedbank fick de bonus som kollade övriga med bonus. Fick man mer eller mindre bonus om man stoppade kollegornas bonus? DS!

SvdDNSvd2DN2DN3Expressen

Min hemsida

tisdag, januari 12, 2010

På tiden

Högskoleminister Tobias Krantz (FP) skriver idag på DN debatt att regeringen ändrar i högskoleförordningen och tar bort möjligheten till positiv särbehandling vid intagning till högskolan. Positiv och positiv. Vem kom på ordet?

Negativ särbehandling skulle man väl kalla det då det inneburit att kvinnor, ja det är mest kvinnor som drabbats, inte kommit in trots att de har varit bäst för att just den utbildningen haft för få män.

Vem kom på något sådant?

På tiden att alliansen tog bort detta påfund.

SvdExpressenAftonbl

söndag, januari 10, 2010

Bluffmail med dålig översättning

Fick idag ett så kallat SPAM-mail som fastnade bland skräpposten.
Undrar om någon går på detta? Det var både på engelska och något de nog kallar svenska.

Man har översatt via Google translate och vissa formuleringar är ganska lustiga. Jo jag testade och fick samma översättning.

Skulle du gå på detta?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ett nytt jobb öppning i ditt område, det är ett arbete från hemmet och kontoret position och du behöver inte betala någon anmälningsavgift eller betala för någon ansökan innan du blir anställd.

Företaget söker en tjänst i en betalningsbehandlare som skulle fungera som ett medium för att nå våra kunder. Om du väljer att arbeta med oss, behöver du inte avsluta ditt nuvarande jobb, eller har problem med din arbetsgivare eftersom det är på deltid

Detta är vad det innebär:
1. Hämta / ta emot betalning från klienter / kunder.
2. Process betalningar på banken.
3. Dra av 10% vilket är din provision / Betalning vid incheckningen inkasserades.
4. Fram de återstående 90% av den information som kommer att ges senare.

Jag måste be dig att ge mig din grundläggande personlig information såsom:

Fullständigt namn:
Kontaktadress:
Stad
State:
Postnummer:
Land
Telefonnummer:
Fyll i ovanstående ansökan så att kvalificera dig för positionen.

Mike Terry
Direktör