torsdag, mars 20, 2014

Trångt på högerkanten i Kungsbackapolitiken

Det lokala partiet Kungsbackaborna meddelade häromdagen att man fått förstärkning inför valet, Eller är det?

Michael Cassaras blir ny medlem. Han kommer från Moderaterna men har tidigare varit aktiv i främlingsfientliga Ny demokrati som parhästarna Ian & Bert skapade på 90-talet.

När nu inte Moderaterna ville ha hans tjänster längre kändes väl Kungsbackaborna, som också har en främlingsfientlig  profil, ganska naturligt.

Dessutom fyller man på med en person som under väldigt många år varit Sverigedemokrat och representerat partiet i Mölndals kommunfullmäktige, Michael Andersson.

Tills nyss Sverigedemokrat och har flyttat till Kungsbacka och känner sig hemma hos Kungsbackaborna.

Båda dessa rekryteringar bekräftar ju bilden av Kungsbackaborna som ett klart främlingsfientligt parti.

Kungsbackaborna har dock varit lite smartare än Sverigedemokraterna. Inte så rakt på sak. Begär alltid mer utredningar när det gäller mottagande av flyktingar. Ifrågasätter underlag osv. Men i grunden har man samma politik.

Kungsbackas stadshus
Båda partierna anser att Kungsbacka inte skall ta emot flyktingar och man ifrågasätter om de verkligen är flyktingar.

Jag skrev om detta 2011 då båda partierna till slut röstade emot flyktingmottagande. Tryck här.

Det ryktas också om att avhoppade och uteslutna Sverigedemokrater kommer ställa upp för partiet Framstegspartiet. Också ett främlingsfientligt parti. Både i valet till kommunfullmäktige och i valet till regionfullmäktige i Region Halland.

Det skulle alltså innebära att i kommunfullmäktigevalet skulle kunna finnas tre främlingsfientliga partier som slåss om dessa röster och vill sitta med och bestämma i Kungsbacka stadshus.

Redan nu är det ju lite trångt med två partier med samma agenda och blir det ett tredje blir det oerhört lite utrymme på den politiska högerkanten i Kungsbacka.