lördag, maj 12, 2012

Kristdemokraterna vill ha ett ojämställt samhälle

Jag är ingen vän av kvoterad föräldraförsäkring men av jämställdhet. Jag tycker inte om när politiker talar om för medborgarna hur de skall leva sitt liv. Men jag vill ha ett samhälle där kvinnor och män har lika villkor och möjligheter. Där ingen diskrimineras på grund av sitt kön.

Man skall inte heller har stöd och bidrag som skapar ett ojämställt samhälle.

I sitt familjepolitiska program skapar Kristdemokraterna ett ojämställt samhälle. Eller rättare skrivet, föreslår ett sådant. Deras åsikter är så udda att de aldrig kommer genomföras.
  • Man vill ha barnskatteavdrag om man inte nyttjar offentlig barnomsorg. 3000 kr per barn och månad.
  • Jämställdhetsbonusen skall avskaffas.
  • Barnomsorgspeng (läs vårdnadsbidrag) för att vårda egna barn på ca: 6000 kr per månad. (Kan dock ej kombineras med barnskatteavdraget enligt KD)
Det KD föreslår är inget annat än att man skapar hemmafruar. Man vill gå tillbaka till den tid där kvinnan tog hand om barn och hemmet och mannen stod för inkomsterna. Ett Sverige vi lämnat för länge sedan.

Med detta familjepolitiska program går KD långt åt höger i svensk politik. Visst finns det väljare som är emot aborter, vill ha hemmafruarna kvar och skulle vilja göra morgonbönen obligatoriskt i våra skolor.

Men gruppen är inte stor och partiet riskerar förlora många allmänborgerliga väljare i mitten. Eller så inser man att dessa redan är förlorade?

DN Dagen Expressen Svd DN2 DN3