lördag, februari 28, 2009

Snart är alliansen förbi trekanten

Med den takten som (S) tappar väljare är snart alliansen förbi den rödgröna trekanten. Även Vänsterpartiet är nere på den nivå man skall vara, 5,6%. Gärna lite lägre framöver.

Nu är skillnaden, enligt DN/Synovate, 3,9 %. Glöm inte att det fanns mätningar som visade på 19 % skillnad.

Mona Sahlins alla misstag och regeringens hantering av finanskrisen är givetvis två viktiga skäl att (S) just nu åker ruschkana i opinionen.

Men också att det blir oerhört svårt att i längden bara vara emot saker.
Vad vill socialdemokraterna? Är man för något?

Och valet av Ibrahim Baylan som partisekreterare känns inte heller speciellt spännande. Han var en usel skolminister och chanserna/riskerna (beror hur man ser på saken) att han blir en usel partisekretare är oerhört stor.

Glädjande att Folkpartiet går framåt igen. Nu till 7,1 %. Kan det vara (S) väljare som går till Folkpartiet?

Glädjande även att Sverigedemokraternas tid tycks vara över. Nu 2,9 % och långt från riksdagen.

SvdDNDN2DN3DN4AftonblSydsvDagen

Såhär ser bluffmail ut

Telia går nu ut och varnar för så kallade bluffmail.

Jag har vid två tillfällen fått bluffmail där man begär att jag skall lämna användarnamn och lösnord.

De är skrivna på dålig svenska och har ingen riktig avsändare.

Det jag funderar över är om det finns någon form av insider inom Telia. Jag har fått till en adress jag sällan använder. Aldrig registrerar eller uppger. Hur vet avsändaren att den existerar?

Såhär ser en variant av bluffmailet ut: (SVARA ALDRIG!!!!!)

"Bäste Webmail Användare,

Det här meddelandet skickades automatiskt av ett program på Webmail som regelbundet kontroller storlek inkorgar, där nya meddelanden tas emot.

Programmet körs varje vecka för att säkerställa att ingen inkorg blir för stor.
Om inkorgen blir för stor kan du inte ta emot nya e-post. Precis innan det här meddelandet skickades, du har 18 megabyte (MB) eller flera av meddelandena lagras i inkorgen på din Webmail. För att hjälpa oss att på nytt ställa in utrymme på vår databas innan behålla din inkorg måste du svara på detta e-post och ange:

Aktuella Användarnamn: ()
och Lösenord: ()

Du kommer att få denna varning regelbundet om din inkorg storlek fortsätter att vara mellan 18 och 20 MB. Om din inkorg storlek växer till 20 MB, sedan ett program på Bates Webmail kommer att flytta dina äldsta e-post till en mapp i din hemkatalog för att se till att ni kommer att fortsätta för att kunna ta emot inkommande e-post. Du kommer att meddelas via e-post som har ägt rum. Om din inkorg växer till 25 MB kan du inte ta emot nya e-post eftersom den kommer att skickas tillbaka till avsändaren.
När du läser ett meddelande, det är bäst att svara och spara en kopia.

Tack för ditt samarbete. Webmail Help Desk."


Som sagt, svara ldrig på sådana här mail.

måndag, februari 23, 2009

Motpartiet har problem

I en opinionsundersökning av SKOP får Socialdemokraterna 35,5%. Enligt SKOP skulle alltså (S) nästan få samma valresultat som 2006. Deras katastrolval.

Oppositionens försprång är också nästan borta. Det är bara 2,5 % och det krävs inte att många skall byta block för att alliansen skall leda.

Socialdemokraterna har blivit ett motparti. Mot att få en vettig energipolitik. Mot bättre service för att få tag i läkemedel och för att få fler apotek. Mot större valfrihet i vården. Mot ägarlägenheter för att skapa större valfrihet och fler bostäder. Man har varit mot jobbavdraget (men accepterar tydligen det), mot förändrad fastighetsskatt till fastighetsavgift och lägre avgift osv.

Deras första namn på listan till Europaparlamentsvalet i juni är ju dessutom emot svenskt medlemskap i EU. Helt i linjen med hur ett motparti skall vara.

Givetvis får ett parti det svårt när man bygger sin politik på att vara emot saker och ting. Det kan ge inledande opinionsvinster men när väljarna ser ett mönster så överger man partiet.

Valet 2010 blir en jämn match där alliansen har stor chans att väljas om. Frågan är om Mona Sahlin överlever fram till dess. EP-valet blir första testen. Katastrof där och Mona Sahlins dagar är nog räknade.

Jo jag glömde att man är för en sak. Att kasta svenska skattepengar efter dåliga och stödja SAAB. Affärsstrategen Mona Sahlin tycker SAAB:s affärsplan är bra. Å andra sidan är svenska folket emot sådant stöd med deras pengar. Så det blev fel ändå.

Nu ger också Pär Nuder upp och lämnar riksdagen. För att inte tror på partiet och Sahlin eller för att etablera sig som en tänkbar partiledare i exil?

Tänk på att varken Maud Olofsson eller Bengt Westerberg satt i riksdagen när de blev partiledare.

DNSvd22SydsvHD2