måndag, oktober 20, 2014

Alliansen och Miljöpartiet fortsätter styra Region Halland- Såhär blev det

Idag meddelades det på en presskonferens att Alliansen och Miljöpartiet fortsätter att styra Region Halland de närmaste fyra åren.

Moderaterna, som är största parti i majoriteten, får bland annat ordförande i regionstyrelsen, regionfullmäktige, hälso- och sjukvårdsutskottet, tillväxtutskottet och nämnden för Hallands sjukhus.

Centerpartiet kommer styra regionservice samt lokala nämnden i Hylte samt har posten som 1:e vice ordförande både i regionstyrelsen och regionfullmäktige.

Folkpartiet kommer ha ordförandeposterna i Närsjukvården. Nämnden för skola och kultur, lokala nämnden i Falkenberg samt nämnden för ambulans-diagnostik och hälsa.

Miljöpartiet har ordförandeposterna för psykiatrin, patientnämnden samt de lokala nämnderna i Halmstad och Varberg.

Kristdemokraterna kommer inte ha några ordförandeposter men har fått insyn i många nämnder och styrelser.

Det finns också en politisk överenskommelse där jag särskilt vill trycka på arbetet med att få ekonomin i balans inom sjukvården (läs sjukhusen) samt satsning på att klara framtida personalförsörjning.

Denna majoritet har samarbetat sedan 1994. Då blir det inga stora omkastningar i politiken utan vi skall fortsätta att göra Halland till bästa livsplatsen och ha Sveriges bästa sjukvård.