lördag, juli 30, 2011

Uppdrag att bevaka hela Halland?

I Kungsbacka pågår Kungsbackakalaset. Ett stort artistutbud. Tält på torget. Mycket folk ute. Barnaktiviteter i badhusparken.

Men Radio Halland, som väl borde ha uppdraget att bevaka hela Halland, lyser med sin frånvaro. Inga inslag i radion.

Men på deras hemsida hittar man ju skälet. Det är en gatuteaterfestival i Halmstad denna helg. Och det måste givetvis gå före och bevakas. Och så är det så långt att åka till Kungsbacka.

fredag, juli 29, 2011

Osaklig kritik mot regeringen om SAAB

SAAB köptes av ett företag som inte hade tillräcklig finansiering. Därmed ingen uthållighet och som därför inte kunde genomföra den affärsplan som fanns.

Man ville dessutom ha in en långivare som EIB (Europeiska investeringsbanken) sagt klart nej till. I alla fall om man vill ha lån från EIB.

Nu har produktionen stått still flera månader. Ingen vet när eller om den kommer igång.
Kassan är tom. Löner har inte betalats ut.

Nå dyker Lars Carlström upp. Han är rådgivare till tänkte investeraren Vladimir Antonov.  Enligt honom är det Anders Borg och Fredrik Reinfeldts fel alltihop. Man vill lägga ner SAAB och har hemligt avtal med EIB.

Vladimir Antonov borde vara av orolig som har en uppenbart okunnig rådgivare. I en svensk regering tas alla beslut av regeringen i plenum. Föredragande skulle dessutom vara Maud Olofsson.

Varken Borg eller Reinfeldt kommer överens med EIB bakom ryggen på henne eller övriga regeringen.

SAAB:s problem är och förblir att  man inte genom åren sålt tillräckligt många bilar och därmed tjänat pengar. Tror någon att ett regeringsbeslut eller riksdagsbeslut kan ändra detta?

Glöm inte att lån från EIB går de svenska skattebetalarna i borgen för. Därför måste man veta vem det är som äger företaget som får lånet och att man kommer kunna betala tillbaka.

Uppdatering

SAAB ärendet blir nu bara mer och mer underligare. Vladimir Antonov säger nu att han undersöker möjligheterna till att begära skadestånd från svenska regeringen m.fl för att han inte får bli ägare i SAAB.

Det är ingen som hindrar honom att bli ägare i SAAB. Men han vill att bolaget skall få lån från EIB som svenska skattebetalare skall gå i borgen för. Det är ingen allmän rättighet att få sådana lån.

Givetvis har EIB som bank och svenska staten som borgenär rätt att pröva honom och bolaget.
Och EIB säger nej.

Och vill Antonov äga SAAB så lös lånen hos EIB och köp SAAB. Ingen kommer hindra honom.

torsdag, juli 28, 2011

The CloudLyssna på The Cloud.Låten heter Early Morning Blues - Inspelat på Club Centurion på Parken 8/1 2011. Jag var där.

Uppträder i Slottsskogen vid Björngårdsvillan på lördag 29 juli 16.30.
På bas min kusin Robin.

onsdag, juli 27, 2011

Radio Halland hamnar snett i inslag

Så har det nått Radio Halland, eller SR Halland, som man kallar sig att förvaltningsrätten skall titta på om Sverigedemokraten Erik Hellsborn är lämplig som nämndeman i rätten. Speciellt eftersom man också är migrationsdomstol.

I inslaget intervjuas regionfullmäktiges ordförande i Västra Götaland som tycker att Sverigedemokraternas gruppledare i den regionen skall uppmana Hellsborn att avgå.

Men här hamnar man snett. Förvaltningsrätten i Göteborg domkrets består av samtliga hallandskommuner och kommuner i Bohuslän och delar av f.d Älvsborgs län.

De nämndemän som kommer ifrån Halland, däribland Hellsborn, väljs alltså av Region Halland och dess fullmäktige. Västra Götaland har huvudtaget inte med frågan att göra.

Skall man intervjua någon så är väl snarare ordföranden för regionfullmäktige i Halland Thomas Jönsson (M) rätt person och frågan kan ju också ställas till SD:s gruppledare i Halland.

Skall man skylla på sommarvikarier?

Oroande rapporter om Hallands sjukhus

Enligt tidningarna Hallandsposten och Hallands Nyheter, har underskottet för de tre sjukhusen (Halmstad, Varberg och Kungsbacka), som gemensamt kallas Hallands sjukhus, ökat de senaste månaderna. Nu är prognosen ett underskott på 128 miljoner. Tidigare rapporter pekade på 93 miljoner.

Det är oroande att verksamheten tycks vara i fritt fall och påverkar givetvis hela Region Hallands ekonomi.

Underfinansierat och det behövs skattehöjningar kommer säkert att framföras av flera. Men det viktigaste är nu att se orsakerna till varför underskottet bara fortsätter att öka.

Om vi höjde skatten och tillförde 130 miljoner till sjukhusen kan man då garantera att verksamheten inte går med underskott 2012? Eller skulle vi om ett år stå med både underskott och en genomförd skattehöjning med krav på nya skattehöjningar?

Budgeten för 2012 skulle ha tagits av Regionfullmäktige i september men beslutet är nu uppskjutet till november.

Förhoppningsvis har man då lyckats få stopp för ökningen av underskotten och kan se orsakerna.

Det är inte heller acceptabelt att annan verksamhet som håller sin budget skall behöva spara 2012 därför att sjukhusen tappat kontroll över ekonomin.

SR Halland

SD-Hellsborn utreds av förvaltningsrätten

Halländske SD-politikern Erik Hellsborn, med uppdrag i Varbergs kommun och Region Halland tar nu timeout från sin blogg.

Han skriver:

"Och även om jag fortfarande inte anser mig ha gjort något fel så står det klart att min blogg efter gårdagens negativa publicitet snarare är en belastning än en tillgång för partiet. Därav detta uppehåll i bloggandet."

Han har alltså inte gjort något fel. Man kan bara tolka det som att han fortfarande anser att det är invandring och mångkulturellt samhälle som är skulden till dåden i Norge.

Är Hellsborn ensam att tycka så inom Sverigedemokraterna? Absolut inte. Om man skall vidta åtgärder mot alla som inom SD tycker som Hellsborn så har man att göra. Distriktsordföranden i Halland instämmer. Andra SD politiker från olika delar av Sverige instämmer.

Erik Hellsborn är vald av Region Halland att sitta som nämndeman i förvaltningsrätten. Samma  rätt som också är migrationsdomstol. Alltså beslutar om uppehållstillstånd för flyktingar.

Nu skall rätten utreda hans lämplighet.

- Jag har ännu inte vidtagit någon åtgärd med anledning av detta. Vad jag har att ta ställning till är dels om han när han utövat sitt uppdrag som nämndeman brutit mot lagen, dels om hans uttalanden skadar domstolens anseende i någon högre grad, säger lagman Margareta Åberg till tidningen Dagen.

Intressant att se vad man kommer fram till.

Står även artiklar om detta i Hallandsposten och Hallands Nyheter. 

Bloggat: Tokmoderaten

Dagen  SR Halland  DN DN2 Expressen GP SVD 2
DN3 
Svd 3 4

MFF:s vinst och minska antalet lag i allsvenskan

Jag är inbiten anhängare av Blåvitt. Det finns inget som kan ändra detta. Men jag gläds också över Malmö FF:s vinst mot Glasgow Rangers. Inte minst därför det är bra för svensk fotboll.

Ju fler lag som går långt i de europeiska cuperna desto fler platser får Sverige. Det ger också allsvenskan ökat intresse.

Tänk vad det skulle betyda om 2-3 svenska lag varje år kunde gå långt i de båda cuperna. Det skulle öka intresset bland svenska spelare att stanna i Sverige istället för att välja en dålig liga där man tjänar lite bättre.

Och blir vi bara av med en allsvenskan med 16 lag blir det ännu bättre. Helsingborg med flera lag har föreslagit 12 lag i allsvenskan.

Man förslår att allsvenskan går över till spel höst/vår och minska antalet lag i både allsvenskan och superettan till tolv.

Tolv lag möts hemma-borta på hösten.

De åtta bästa tar med sig poängen och går vidare till en mästerskapsserie. De möts hemma-borta under våren och vinnaren i serien blir svensk mästare.

De fyra sämsta efter hösten möter de fyra bästa i superettan i en kvalserie där alla åtta lagen börjar om på noll poäng och möts hemma-borta under våren. De fyra bästa i denna kvalserie spelar allsvenskan året efter.

Givetvis är lagen i superettan emot. Men skall dessa få stjälpa att vi får fram bra lag i Sverige och kan hävda oss internationellt?

Är 16 medelmåttiga lag bättre än 4-5 av bra europaklass?

Slutligen hoppas jag MFF tar Glasgow i Malmö nästa vecka och går vidare i Champions league.

Afton1 2 3 4 DN SVD GP SD Exp1 2 3

tisdag, juli 26, 2011

Hoppas SVT har en rejäl intern debatt

Ser med hjälp av mediacreeper att ett femtiotal medarbetare på Sveriges Television (SVT) har läst mitt kritiska inlägg om hur SVT har hanterat dåden i Norge.

Hoppas det har skapat en intern debatt kring hur bolaget prioriterar.

Det är väl i en sådan här situation vi skall kunna lita på public service? Annars så kan man ju börja fundera på om de behövs. Inte skall väl en svensk licensbetalare behöva se på Sky News för att få nyheter från Oslo?

Sverigedemokraterna börjar bli nervösa

Nu ser vi tecken på att man börjar bli nervösa inom Sverigedemokraterna. Det är ju så att Anders Behring Breivik inte är en terrorist som hyllar Islam utan en blond vit norrman som har åsikter som sammanfaller med många Sverigedemokrater. Kanske de flesta?

Twitter och inlägg från Sverigedemorkater och dess sympatisörer visade en glädje när Oslo centrum bombades.

Tokmoderaten redovisar kommentarer han fick när han skrev ett inlägg om bombdådet. Innan man visste vem eller vilka som stod bakom. Såhär lyder ett:

"Det var inte länge sedan du skrev om en opinionsundersökning och sverigedemokratiskt ras. Det får du äta upp nu! När röken har lagt sig efter att en kulturberikare och islamist sprängt halva Oslo i luften så kommer vi att se helt andra siffror. Nordborna har sedan länge tröttnat på parasiter som tackar för vår/er gästfrihet genom att spränga oss i luften. Nu blandades självmordsbombarens blod kanske med sina norska offers blod. Låt det bli den enda blandningen av blod mellan rena och smutsiga. Amen" 

Det lades säkert champagneflaskor på kylningen. Nu skulle partiet lyfta. Med ett terrordåd i ryggen utförda av islamistiska terrorister skulle 10% i SIFO inte vara omöjligt.

Men snabbt fick man plocka ut champagnen från kylen. Och ju mer vi fick veta om mannen bakom de båda attentatet så får man börja förklara varför han har samma främlingsfientliga åsikter som framförts av en hel del Sverigedemokrater. Varför har vissa varit hans vän på Facebook? Åsiktsgemenskap? Vän även i riktiga livet?

Den nervositet som vissa inom SD nu visar tar sig en del underliga utryck.

Erik Hellsborn (SD) gör i sin blogg gör ett inlägg med rubriken "Massakern är ett resultat av mångkulturen" Där skriver han:

"Om det inte funnits någon islamisering eller massinvandring hade det inte funnits något som triggade Behring Breivik att göra som han gjorde".

Återigen försöker Sverigedemokrater påvisa att allt ont i världen beror på invandring.

Erik Hellsborn skulle säkert kunna påstå att Halmstad BK:s dåliga säsong beror på att de ätit för mycket pizza. Och hade vi inte haft invandringen till Sverige hade inte Pizza funnits i Sverige utan hederlig svensk mat.(Kåldolmar?) Därmed är HBK:s dåliga resultat invandringens fel.

Man kunde skratta åt Hellsborn och hans gelikar om det inte vore så att de är förtroendevalda i riksdag, landsting/regioner och kommuner. Man gör anspråk att med sin trångsynta främlingsfientlighet styra Sverige. Hellsborn själv är förtroendevald i Varbergs kommun och Region Halland. Så det är ingen vanlig sympatisör som uttalar sig utan en etablerad politiker.  Läs intervju i Hallands Nyheter.

Jag förstår att en hel del Sverigedemorkater har det svårt nu. Man håller med Anders Behring Breivik i hans åsikter men vågar inte stå för det offentligt då man vet att det blir en total katastrof för partiet.

Men det är inte lätt att hålla igen på det man tycker och då inträffar blogginlägg som Hellsborns.

I ett nytt inlägg på sin blogg försöker Erik Hellsborn att förklara sig. Men trasslar åter in sig i frågan kring mångkulturellt samhälle. Och han tar inte tillbaka något utan vidhåller att det är invandringens fel att dåden i Norge ägde rum. Och han sammanfattar:

"Om inte Norge varit mångkulturellt hade det inte det funnits något motiv för Breivik, och hans attacker hade aldrig ägt rum."

Säkert kommer en hel del SD väljare fundera om man i fortsättningen vill stödja partiet. Att proteströsta är en sak men att stödja ett parti med  så tydligt främlingsfientliga politiker är något helt annat.

Svd1 Svd2 Svd3 DN  DN2  DN3  DN4 Expressen1 Exp2 Afton1 Afton2 GP1 GP2
Svd4 SR LaholmsT
måndag, juli 25, 2011

SVT och terroristexperter har något att fundera över

Det finns i kölvattnet efter de hemska dåden i Norge anledning för vissa att fundera över hur man agerat under dessa händelser.

Först Sveriges Television (SVT). Bolaget har i sin rapportering misslyckats rejält. Det verkar som man inte haft ordentliga resurser att hantera händelsen. Kanske pengarna har använts till någon ny  nöjessatsning?

När attentatet pågick visade man golf. Läs Anna Charlotta Gunnarsons utmärkta artikel på Newsmill i ämnet.

När man väl fick fram reportrar så är dessa illa informerade. Står på ett torg och tycks inte känna till det senaste som hänt.

Som tur är har jag NRK i kabelnätet som lämnar snabb och bra information och ger senaste nytt. När jag sedan går över till SVT tycks reportern helt ovetande om denna information. En snabb titt på Sky News visar att de har nyheten som ännu inte nått SVT:s reporter i Oslo.

Visst kan det hända någon enstaka gång men nu hände det hela tiden. Analyserna man gör är också klena och bristfälliga. Slutsaten blir att vill du vara informerad så undvik SVT.

För 20 år sedan hade vi varit tvungna att lita på att SVT alltid hade de senaste nyheterna och gjorde de bästa analyserna. Nu vet vi genom att vi kan se andra länders kanaler att så inte är fallet.

Kanske man som public service skall fundera över hur nyhetsrapporteringen fungerar innan man försöker ta upp kampen med TV4 och planerar för nya lekprogram med Lasse Kronér och Rickard Olsson.

Även de så kallade terroristexperterna har anledning att fundera över sin roll. När bomberna detonerade i centrala Oslo var man snabbt framme och började tala om islamistiska terrorister och al-Qaida. Utan några bevis och med vetande att de är få attentat i Europa som utförts av al-Qaida eller personer med anknytning till dem.

Så nästa gång det sker ett attentat i världen och dessa så kallade experter pekar ut al-Qaida. Kan vi tro på dem?

Uppdatering

SVT fortsätter att missköta sitt uppdrag. Nyss hölls häktningsförhandling mot  Anders Behring Breivik. Bland annat TV kanalerna NRK, Sky News, CNN och BBC sände direkt.
SVT valde att ha sändningsuppehåll i SVT 2 och sända en repris av Godmorgon Sverige i SVT 1.

Undrar hur man  motiverar sin dåliga bevakning?


DN1  DN2  DN3   Aftonbladet   Exp1  2  3  GP  GP2  SVD SVT  SVT2    
GP3 DN4 
SVD2  3  4

söndag, juli 24, 2011

Varning- Man försöker bluffa sig till kontokortsnummer!!!!

De senaste dagarna har jag fått denna falska  e-post. Notera den dåliga svenskan som säkert är en översättning med Google translate eller liknande.

Skydda ditt kreditkort online

Verified by Visa / Mastercard Secure Code är fria att ägarna kreditkort och har utvecklats för att förhindra obehörig användning av kreditkort på nätet.

SecureCode skyddar kreditkort med personligt lösenord, vilket ger kortinnehavare försäkran om att endast de kan använda sina kreditkort.

När ditt kort är aktiverad kommer ditt kortnummer skall erkännas när den används på deltagande onlinebutiker. En Verified by Visa / Mastercard SecureCode fönstret visas automatiskt och din bank kommer att be om ditt lösenord. Du ange ditt lösenord för att bekräfta din identitet och slutföra köpet.

Verified by Visa / Mastercard SecureCode lösenord behöver ändras på grund av många misslyckade inloggningar."


Nyfiken som jag är tryckte jag givetvis på den länk som man ville jag skulle trycka på. Jag har väldigt bra säkerhetsprogram och de reagerade direkt. Tog en skärmdumpning av svaret. (Tryck på bilden för att få den större.)

Bluff och båg. Fast rätt dåligt försök.