tisdag, juli 26, 2011

Sverigedemokraterna börjar bli nervösa

Nu ser vi tecken på att man börjar bli nervösa inom Sverigedemokraterna. Det är ju så att Anders Behring Breivik inte är en terrorist som hyllar Islam utan en blond vit norrman som har åsikter som sammanfaller med många Sverigedemokrater. Kanske de flesta?

Twitter och inlägg från Sverigedemorkater och dess sympatisörer visade en glädje när Oslo centrum bombades.

Tokmoderaten redovisar kommentarer han fick när han skrev ett inlägg om bombdådet. Innan man visste vem eller vilka som stod bakom. Såhär lyder ett:

"Det var inte länge sedan du skrev om en opinionsundersökning och sverigedemokratiskt ras. Det får du äta upp nu! När röken har lagt sig efter att en kulturberikare och islamist sprängt halva Oslo i luften så kommer vi att se helt andra siffror. Nordborna har sedan länge tröttnat på parasiter som tackar för vår/er gästfrihet genom att spränga oss i luften. Nu blandades självmordsbombarens blod kanske med sina norska offers blod. Låt det bli den enda blandningen av blod mellan rena och smutsiga. Amen" 

Det lades säkert champagneflaskor på kylningen. Nu skulle partiet lyfta. Med ett terrordåd i ryggen utförda av islamistiska terrorister skulle 10% i SIFO inte vara omöjligt.

Men snabbt fick man plocka ut champagnen från kylen. Och ju mer vi fick veta om mannen bakom de båda attentatet så får man börja förklara varför han har samma främlingsfientliga åsikter som framförts av en hel del Sverigedemokrater. Varför har vissa varit hans vän på Facebook? Åsiktsgemenskap? Vän även i riktiga livet?

Den nervositet som vissa inom SD nu visar tar sig en del underliga utryck.

Erik Hellsborn (SD) gör i sin blogg gör ett inlägg med rubriken "Massakern är ett resultat av mångkulturen" Där skriver han:

"Om det inte funnits någon islamisering eller massinvandring hade det inte funnits något som triggade Behring Breivik att göra som han gjorde".

Återigen försöker Sverigedemokrater påvisa att allt ont i världen beror på invandring.

Erik Hellsborn skulle säkert kunna påstå att Halmstad BK:s dåliga säsong beror på att de ätit för mycket pizza. Och hade vi inte haft invandringen till Sverige hade inte Pizza funnits i Sverige utan hederlig svensk mat.(Kåldolmar?) Därmed är HBK:s dåliga resultat invandringens fel.

Man kunde skratta åt Hellsborn och hans gelikar om det inte vore så att de är förtroendevalda i riksdag, landsting/regioner och kommuner. Man gör anspråk att med sin trångsynta främlingsfientlighet styra Sverige. Hellsborn själv är förtroendevald i Varbergs kommun och Region Halland. Så det är ingen vanlig sympatisör som uttalar sig utan en etablerad politiker.  Läs intervju i Hallands Nyheter.

Jag förstår att en hel del Sverigedemorkater har det svårt nu. Man håller med Anders Behring Breivik i hans åsikter men vågar inte stå för det offentligt då man vet att det blir en total katastrof för partiet.

Men det är inte lätt att hålla igen på det man tycker och då inträffar blogginlägg som Hellsborns.

I ett nytt inlägg på sin blogg försöker Erik Hellsborn att förklara sig. Men trasslar åter in sig i frågan kring mångkulturellt samhälle. Och han tar inte tillbaka något utan vidhåller att det är invandringens fel att dåden i Norge ägde rum. Och han sammanfattar:

"Om inte Norge varit mångkulturellt hade det inte det funnits något motiv för Breivik, och hans attacker hade aldrig ägt rum."

Säkert kommer en hel del SD väljare fundera om man i fortsättningen vill stödja partiet. Att proteströsta är en sak men att stödja ett parti med  så tydligt främlingsfientliga politiker är något helt annat.

Svd1 Svd2 Svd3 DN  DN2  DN3  DN4 Expressen1 Exp2 Afton1 Afton2 GP1 GP2
Svd4 SR LaholmsT
Inga kommentarer: