onsdag, juli 27, 2011

MFF:s vinst och minska antalet lag i allsvenskan

Jag är inbiten anhängare av Blåvitt. Det finns inget som kan ändra detta. Men jag gläds också över Malmö FF:s vinst mot Glasgow Rangers. Inte minst därför det är bra för svensk fotboll.

Ju fler lag som går långt i de europeiska cuperna desto fler platser får Sverige. Det ger också allsvenskan ökat intresse.

Tänk vad det skulle betyda om 2-3 svenska lag varje år kunde gå långt i de båda cuperna. Det skulle öka intresset bland svenska spelare att stanna i Sverige istället för att välja en dålig liga där man tjänar lite bättre.

Och blir vi bara av med en allsvenskan med 16 lag blir det ännu bättre. Helsingborg med flera lag har föreslagit 12 lag i allsvenskan.

Man förslår att allsvenskan går över till spel höst/vår och minska antalet lag i både allsvenskan och superettan till tolv.

Tolv lag möts hemma-borta på hösten.

De åtta bästa tar med sig poängen och går vidare till en mästerskapsserie. De möts hemma-borta under våren och vinnaren i serien blir svensk mästare.

De fyra sämsta efter hösten möter de fyra bästa i superettan i en kvalserie där alla åtta lagen börjar om på noll poäng och möts hemma-borta under våren. De fyra bästa i denna kvalserie spelar allsvenskan året efter.

Givetvis är lagen i superettan emot. Men skall dessa få stjälpa att vi får fram bra lag i Sverige och kan hävda oss internationellt?

Är 16 medelmåttiga lag bättre än 4-5 av bra europaklass?

Slutligen hoppas jag MFF tar Glasgow i Malmö nästa vecka och går vidare i Champions league.

Afton1 2 3 4 DN SVD GP SD Exp1 2 3

Inga kommentarer: