fredag, maj 17, 2013

När Aftonbladet blir sådär dumma och förminskar

Aftonbladets ledarsida har en blogg, ledarbloggen. Där kallar man sig, rätt komiskt för "Din schyssta vänsterkompis i åsiktsdjungeln."

Något större krav på saklighet har man tydligen inte. Kanske det är vad man menar? Vi är alltid så schyssta att vi är vänster i allt och har alltid rätt oavsett om det är sakligt eller inte?
Schysst va?

Igår skrev någon som heter Daniel Swedin om Stig Orustfjord. Tidigare statlig tjänsteman numera på Almega. Han sågas givetvis längs knäna. Och det får man väl göra om tidningen tycker det är rimligt.

Men det finns några saker jag reagerade på i artikeln.

Tidningen Dagens Samhälle har listat de 50 mäktigaste lobbyisterna. Något man kommenterar med;

 " Idag listar dock den till Carema närstående publikationen Dagens Samhälle landets 50 mäktigaste lobbyister"

Va?

Det är så där riktigt dumt man inte inte tror att en seriös tidning släpper igenom sådant. Humor? Satir? I så fall riktigt dålig sådan.

Det är sådant som vissa skriver, tydligen också den schyssta vänsterkompisen, när man har dåliga argument och vill avleda från sakfrågan.

Hade man varit seriös borde tidningen istället ur sin vänsterposition varit bekymrad för alla f.d socialdemokratiska politiker som listas av Dagens Samhälle och som lobbar för privata välfärdsföretag, bland annat Mona Sahlins tidigare statssekreterare och närmsta medarbetare.

Påhoppet på Orustfjord kanske är en rökridå för att slippa den debatten. Man skriver om lydige Orustfjord men det är lydiga Aftonbladet, den schyssta vänsterkompis man är, som ställer upp för partiet.