torsdag, september 25, 2008

Geni eller desperat?

Den ekonomiska krisen har slagit hårt mot John McCains valkampanj. Han har kommit efter i opinionsundersökningarna.

Plötsligt avbryter han sin kampanj och skall åka till Washington och ”lösa” krisen.
Och han vill att Barack Obama gör samma och John McCain vill dessutom inte debattera med Obama på fredag.

Oro för landet och ekonomin eller desperation? Jag säger det luktar desperation lång väg. Genidrag? Kanske......

McCain har inte röstat i senaten sedan 8 april. Han har alltid varit för den avreglering som förmodligen är skulden till bankkrisen. Vad har han i Washington att göra och när börjar presidentkandidater lägga sig i vad presidenten och kongressen gör?

Dessutom har kongressens båda kamrar demokratisk majoritet och John McCain är varken utskottsordförande eller ingår i kongressens ledarskap.

Nu har han fått hjälp av president Bush som bjudit in McCain och Obama till ett möte.

Men jag tror inte väljarna glömmer vilket parti som sitter i vita huset och McCains stöd för en misslyckad president.

För andra gången har också hans vicepresidentkandidat Sarah Palin ställt upp i en intervju. Nu i CBS med deras nyhetsankare Katie Couric.

Och det känns som äkta okunnighet lång väg. Hon har svårt att svara på frågor utanför de som kampanjstaben briefat henne med. Det gav knappast McCain-Palin fler röster. Svaren känns krystade.

Dan Quayle varning?

Detta avsnitt är nog hennes största problem:

COURIC: But he's been in Congress for 26 years. He's been chairman of the powerful Commerce Committee. And he has almost always sided with less regulation, not more.

PALIN: He's also known as the maverick, though. Taking shots from his own party, and certainly taking shots from the other party. Trying to get people to understand what he's been talking about — the need to reform government.

COURIC: I'm just going to ask you one more time, not to belabor the point. Specific examples in his 26 years of pushing for more regulation?

PALIN: I'll try to find you some, and I'll bring them to you.


Här är hela inslaget, döm själva. Bra eller dålig insats av Sarah Palin? Känns det tryggt att hon kan bli ett hjärtslag från presidentposten i USA?DN1AftonblSvd1DN2SydsvPOlit1DagBl1POlit2Polit3Dagbl2

tisdag, september 23, 2008

Nu är det bevisat. Jag är Obama anhängare.

Idag kan man göra ett intressant test på Aftonbladets sida. Om man är republikan eller demokrat och om man föredrar Barack Obama eller John McCain.

Roligt när man uppenbarligen har självinsikt. Det blev som jag trodde.
Jag är en Barack anhängare. Och socialliberal progressiv.

Det finns ju folkpartister som stöder John McCain. Bland annat fp:s oppositionsråd i Norrköping, Mathias Sundin. Vore kul att se dem göra detta test.

AFTON1AFTON2SVD

måndag, september 22, 2008

Går (s) i Landstinget Halland emot partiets program?

Frågan i rubriken är relevant.

Skall (s) i Landstinget Halland gå emot det nya hälso- och sjukvårdsprogrammet man tagit fram centralt?

Läs insändaren jag fick in i Kungsbacka Posten i torsdags så förstår ni mer.

Går (s) i Landstinget emot sitt eget program?

För ett år sedan lämnade folkpartiet en motion till landstingsfullmäktige i Halland där vi krävde en vårdgaranti i akutvården. Från det man skrivs in tills man är färdigbehandlad eller blivit remitterad vidare för vård på sjukhuset, får det ta maximalt fyra timmar.

I Landstingsstyrelsen röstade socialdemokraterna för avslag på motionen . När den kom upp i fullmäktige yrkade jag återremiss. Först efter att övriga allianspartier stöttat förslaget om återremiss gick (s) med på återremissen men Dan Skantz (s) var väldigt negativa till ordet garanti.

Nu förslår (s)centralt i sitt nya hälso- och sjukvårdsprogram exakt samma som vi gjorde för ett år sedan. En akutvårdsgaranti. Detta program går nu på remiss.
Kanske har man snappat upp folkpartiet i Hallands förslag? Samma förslag som (s) i Halland ratar.

Om det kallas akutvårdgaranti, vårdgaranti på akuten eller målsättning för väntetider är inte viktigast, utan det är att väntetiderna på akuten går ner.

Idag pratar man ofta om handläggningstider. Men det är bara tiden fram till man får träffa en läkare. Själva besöket kan bli många timmar längre än så.
Därför är det viktigt att ha målsättningen är att hela besöket från dörr in till dörr ut tar maximalt fyra timmar.

Det skall bli intressant att se hur socialdemokraterna, speciellt (s)-ledamöterna från Kungsbacka, Maud Lanne, Ove Andersson, Kristina Mårtensson och Bo Karlsing, skall agera när vår motion kommer upp på nytt.

Stödja den eller gå emot och därmed också emot sitt eget partis förslag till nytt hälso- och sjukvårdsprogram?

Tommy Rydfeldt (fp)
Landstingspolitiker

Gnällros slog till igen

Thomas Gnällros, ekonomisk talesman för socialdemokraterna, var som vanligt idag.Han gnäller, gnäller och är allmänt upprörd över att regeringen inte för socialdemokratisk politik.

Han har två klara problem. För det första kan han inte läsa innantill. Käre Thomas misstolkar och vantolkar hela tiden det regeringen skriver. För det kan väl inte vara medvetet?

För det andra så kan han, under inga omständigheter, sänka skatten. Man bara kan inte det i det socialdemokratiska partiet.

Med ett litet undantag.

Göteborg. Den kommun som Mona Sahlin kallade socialdemokraternas skyltfönster.
Förra året sänkte Göran Johansson skatten. Men då hörde vi inte av Gnällros.

Däremot sprack samarbetet med Vänsterpartiet. Därför detta parti är inte bara emot skattesänkning av princip utan anser att skatten alltid, vid alla tillfällen, skall höjas.

Det är också intressant att lyssna på Gnällros om framtiden. Enligt honom skall det inte bli en skattechock om det blir vänstermajoritet i riksdagen och något budgettak skall inte ändras.

Hans budskap var alltså till vänsterpartiet att de bara har att anpassa sig. Alla skattehöjningar det partiet vill göra säger alltså (s) nej till. Och förändring av budgettaket? Nej, då.

Samtidigt sa Lars Ohly igår i SVT:s Agenda att han aldrig släpper fram en (s)+(mp) regering.

Vilket tydligt och samlat regeringsalternativ dessa tre partiet är. NOT!!!!!!

Svd1HDSvd2Svd3SydsvDN1DN2DN3DN4Aftonbl1Aftonbl2Aftonbl3