måndag, september 22, 2008

Går (s) i Landstinget Halland emot partiets program?

Frågan i rubriken är relevant.

Skall (s) i Landstinget Halland gå emot det nya hälso- och sjukvårdsprogrammet man tagit fram centralt?

Läs insändaren jag fick in i Kungsbacka Posten i torsdags så förstår ni mer.

Går (s) i Landstinget emot sitt eget program?

För ett år sedan lämnade folkpartiet en motion till landstingsfullmäktige i Halland där vi krävde en vårdgaranti i akutvården. Från det man skrivs in tills man är färdigbehandlad eller blivit remitterad vidare för vård på sjukhuset, får det ta maximalt fyra timmar.

I Landstingsstyrelsen röstade socialdemokraterna för avslag på motionen . När den kom upp i fullmäktige yrkade jag återremiss. Först efter att övriga allianspartier stöttat förslaget om återremiss gick (s) med på återremissen men Dan Skantz (s) var väldigt negativa till ordet garanti.

Nu förslår (s)centralt i sitt nya hälso- och sjukvårdsprogram exakt samma som vi gjorde för ett år sedan. En akutvårdsgaranti. Detta program går nu på remiss.
Kanske har man snappat upp folkpartiet i Hallands förslag? Samma förslag som (s) i Halland ratar.

Om det kallas akutvårdgaranti, vårdgaranti på akuten eller målsättning för väntetider är inte viktigast, utan det är att väntetiderna på akuten går ner.

Idag pratar man ofta om handläggningstider. Men det är bara tiden fram till man får träffa en läkare. Själva besöket kan bli många timmar längre än så.
Därför är det viktigt att ha målsättningen är att hela besöket från dörr in till dörr ut tar maximalt fyra timmar.

Det skall bli intressant att se hur socialdemokraterna, speciellt (s)-ledamöterna från Kungsbacka, Maud Lanne, Ove Andersson, Kristina Mårtensson och Bo Karlsing, skall agera när vår motion kommer upp på nytt.

Stödja den eller gå emot och därmed också emot sitt eget partis förslag till nytt hälso- och sjukvårdsprogram?

Tommy Rydfeldt (fp)
Landstingspolitiker

Inga kommentarer: