måndag, september 22, 2008

Gnällros slog till igen

Thomas Gnällros, ekonomisk talesman för socialdemokraterna, var som vanligt idag.Han gnäller, gnäller och är allmänt upprörd över att regeringen inte för socialdemokratisk politik.

Han har två klara problem. För det första kan han inte läsa innantill. Käre Thomas misstolkar och vantolkar hela tiden det regeringen skriver. För det kan väl inte vara medvetet?

För det andra så kan han, under inga omständigheter, sänka skatten. Man bara kan inte det i det socialdemokratiska partiet.

Med ett litet undantag.

Göteborg. Den kommun som Mona Sahlin kallade socialdemokraternas skyltfönster.
Förra året sänkte Göran Johansson skatten. Men då hörde vi inte av Gnällros.

Däremot sprack samarbetet med Vänsterpartiet. Därför detta parti är inte bara emot skattesänkning av princip utan anser att skatten alltid, vid alla tillfällen, skall höjas.

Det är också intressant att lyssna på Gnällros om framtiden. Enligt honom skall det inte bli en skattechock om det blir vänstermajoritet i riksdagen och något budgettak skall inte ändras.

Hans budskap var alltså till vänsterpartiet att de bara har att anpassa sig. Alla skattehöjningar det partiet vill göra säger alltså (s) nej till. Och förändring av budgettaket? Nej, då.

Samtidigt sa Lars Ohly igår i SVT:s Agenda att han aldrig släpper fram en (s)+(mp) regering.

Vilket tydligt och samlat regeringsalternativ dessa tre partiet är. NOT!!!!!!

Svd1HDSvd2Svd3SydsvDN1DN2DN3DN4Aftonbl1Aftonbl2Aftonbl3

1 kommentar:

Thomas sa...

Ligger det inte lite i S natur att allt som kan stärka den enskilda individen och minska beroendet av staten (S styrd förståss)måste vara fel?
Livet blir ju betydligt enklara för en politiker ifall hon eller han kan utnyttja de klassiska styrmedel som har fram mejslats under 1900 talet.
Du biter ju inte den hand som föder Dig.
Så S kommentarer känns ju inte helt oväntade, måtte folk se igenom dem.

Thomas