onsdag, augusti 04, 2010

100.000 unika besökare

Klockan 02.52 den 4 augusti, alltså på natten, passerade denna blogg 100.000 unika besökare.

Jag skrev mitt första inlägg 12 december 2005. Så det har tagit lite mer än 4,5 år att få 100.000 besökare.

Givetvis har jag haft fler besök då många återkommer. Många tittar också på fler sidor.

Grattis till mig själv.

tisdag, augusti 03, 2010

Välja läkare?

Miniinsändare i dagens Kungsbacka Posten och Norra Halland

Välja läkare?

Är det inte konstigt att man i vårdvalssystemet Vårdval Halland
kan välja vårdcentral men inte vilken läkare man vill ha?

Tommy Rydfeldt (FP)
Kandidat Landsting/Region

Hur har de rögröna med valfriheten?

Jag skrev en debattartikel i Hallands Nyheter och fick svar av två vänsterpartister. Här är min replik.

V är emot valfrihet

I en replik till mig i HN 23/7 ger Ingmari Carlsson och Kristina Hallberg (båda V) inga som helst besked om det finns en framtid för privata välfärdsföretag som friskolor, tandläkare och vårdcentraler om de rödgröna vänsterpartierna får makten.

Vänsterpartiet driver ju att företag i välfärdsektor inte skall få gå med vinst. Men det gäller tydligen inte alla som levererar varor och tjänster till dessa företag.

Ihåligheten i Vänsterpartiets argument blir oerhört tydlig då det enligt Carlsson/Hallberg är helt rimligt att den som hyr ut lokaler för ett äldreboende och levererar matvaror får göra vinst men inte den som sköter vården.

Jag håller med om att hälsa är en mänsklig rättighet. Men det är också rätten att själv få välja vård och inte bara tvingas välja det som samhället har valt ut.

Att Vänsterpartiet hamnar så fel i vinstdebatten beror ju på att det man egentligen är emot är valfrihet. Att invånare skall kunna få välja vem som levererar välfärd till dem. Man tror helt enkelt inte på människors förmåga att ”välja rätt”. Och man är rädd för att den offentliga sektorn inte har förmågan att konkurrera med privatdrivna alternativ.

Vänsterpartiet var emot Vårdval Halland och i sin valplattform kräver man att lagen om vårdval i hela landet skall upphävas.

I sitt skolprogram vill man på sikt förbjuda friskolor.

Idag får många sin välfärd levererad av friskolor, privatdrivna vårdcentraler, privatdrivna äldreboenden, privatägda tandläkarkliniker, osv.

När man läser Vänsterpartiets olika program framgår klart att man skulle vilja förbjuda alla privata välfärdsföretag. Att gå till val på detta öppet och tydligt vågar man inte. Att kräva stopp för vinster blir ett sätt att bakvägen kväva dessa privata företag.

Tills Miljöpartiet och Socialdemokraterna ger klart besked finns det anledning för alla väljare att vara klart oroliga. Speciellt som Lars Ohly i Almedalen sa att MP och S visat sympati för hans åsikter.

Tommy Rydfeldt(FP)

Desperation driver (C) i Kungsbacka

I en mätning i Aftonbladet idag får Centerpartiet 4,2%. Det är nog siffror som denna som förklarar Centerpartiet i Kungsbackas mer och mer desperata utspel.

Tappar man 0,2% till så blir ettan på riksdagslistan i Halland kommunalrådet Ola Johansson varken riksdagsman eller kommunalråd.

Först så dammade man av ett förslag om idrottsarena vid Hede. Ett förslag som är totalt feltänkt då övriga arenor ligger vid Aranäsgymnasiet. Ingen lär köpa det denna gången heller.

Sedan vill man bygga torg och höghus i Åsa. Höghus????? Åsa är väldigt speciellt och den miljön skall givetvis bevaras. Knappast några höghus där.

Sedan hoppade man på allianskollegan och folkpartisten Lasse Hällås för att han driver idrottsplats i Kullavik och påstod att Centerpartiet fixat detta. Man hade möte 2008 och då började frågan drivas.

Hur fel kan man ha? Lasse Hällås är mångårig föreningsledare i Kullavik. När han 2006 kandiderade för Folkpartiet fick han så många personröster att han kryssade sig in i kommunfullmäktige. Och hans stora valfråga var just en idrottsplats i Kullavik. Långt innan Centerpartiet upptäckte var Kullavik låg.

I Fritidsnämnden har Lasse drivit frågan utmärkt så att man åtminstone fått in pengar i budget 2013. Men mycket arbete kvarstår och i detta arbete har Lasse Hållås trovärdighet, inte Centerpartiet.

Hur klyftigt är det att hoppa på ett annat alliansparti i valrörelsen, speciellt som man har fel i sak? Vem i centerpartiet har kommit på detta?

Desperata politiker fattar ofta desperata beslut. Förmodligen har man suttit ner och sagt, vi måste göra utspel. Och sedan desperat rafsat ihop något.

Men vill man lämna alliansen och ha en debatt så är dem välkomna.

Jag debatterar gärna hur Landstingspolitikern och Centerpartisten Christer Samuelsson från Kungsbacka skött sitt uppdrag som ordförande för styrelsen för Varbergs sjukhus. Eller rättare sagt, inte skött. Hur han skapat ett underskott på flera hundra miljoner på fyra år. Hur han dragit in barnakuten på natten, ortopedin på natten med mera.

Vill man ha den debatten? Ja fortsätt då med osakliga påhopp på andra allianspartier.

DagenSvdDN