tisdag, augusti 03, 2010

Desperation driver (C) i Kungsbacka

I en mätning i Aftonbladet idag får Centerpartiet 4,2%. Det är nog siffror som denna som förklarar Centerpartiet i Kungsbackas mer och mer desperata utspel.

Tappar man 0,2% till så blir ettan på riksdagslistan i Halland kommunalrådet Ola Johansson varken riksdagsman eller kommunalråd.

Först så dammade man av ett förslag om idrottsarena vid Hede. Ett förslag som är totalt feltänkt då övriga arenor ligger vid Aranäsgymnasiet. Ingen lär köpa det denna gången heller.

Sedan vill man bygga torg och höghus i Åsa. Höghus????? Åsa är väldigt speciellt och den miljön skall givetvis bevaras. Knappast några höghus där.

Sedan hoppade man på allianskollegan och folkpartisten Lasse Hällås för att han driver idrottsplats i Kullavik och påstod att Centerpartiet fixat detta. Man hade möte 2008 och då började frågan drivas.

Hur fel kan man ha? Lasse Hällås är mångårig föreningsledare i Kullavik. När han 2006 kandiderade för Folkpartiet fick han så många personröster att han kryssade sig in i kommunfullmäktige. Och hans stora valfråga var just en idrottsplats i Kullavik. Långt innan Centerpartiet upptäckte var Kullavik låg.

I Fritidsnämnden har Lasse drivit frågan utmärkt så att man åtminstone fått in pengar i budget 2013. Men mycket arbete kvarstår och i detta arbete har Lasse Hållås trovärdighet, inte Centerpartiet.

Hur klyftigt är det att hoppa på ett annat alliansparti i valrörelsen, speciellt som man har fel i sak? Vem i centerpartiet har kommit på detta?

Desperata politiker fattar ofta desperata beslut. Förmodligen har man suttit ner och sagt, vi måste göra utspel. Och sedan desperat rafsat ihop något.

Men vill man lämna alliansen och ha en debatt så är dem välkomna.

Jag debatterar gärna hur Landstingspolitikern och Centerpartisten Christer Samuelsson från Kungsbacka skött sitt uppdrag som ordförande för styrelsen för Varbergs sjukhus. Eller rättare sagt, inte skött. Hur han skapat ett underskott på flera hundra miljoner på fyra år. Hur han dragit in barnakuten på natten, ortopedin på natten med mera.

Vill man ha den debatten? Ja fortsätt då med osakliga påhopp på andra allianspartier.

DagenSvdDN

Inga kommentarer: