fredag, maj 07, 2010

Ett ruttet valsystem

Det stora lyftet för Liberal democrats i Storbritannien uteblev. Men man ökade med 1%.

Trots detta minskade man, enligt preliminära siffror, med 5 mandat.
Man fick 22,9%. En dröm för en folkpartist.

Labour som backade till 29,2 % fick 252 mandat. Liberal democrats bara 52.

Ett sådant valsystem är ruttet och odemokratiskt.

Väljarnas vilja speglas inte i hur många mandat man får.

Man fick dessutom ett parlament där inget parti har majoritet. David Cameron (Konservativa) lär bli premiärminister. Men blir knappast långlivad om inte valsystemet ändras.

I vilket fall som helst får britterna räkna med ett nytt val ganska snart.

SydsvGPSvdDNExprDagenAfton

torsdag, maj 06, 2010

Historielöst missnöjesparti

Upptäckte att jag glömt lägga upp en insändare i Kungsbacka Nytt från ett par veckor tillbaka. En replik mot det lokala missnöjespartiet Kungsbackaborna.

Attackerar de som vill ha pendeltågsstation

I början av 1980 talet skrev jag en motion om pendeltåg till Kungsbacka och i en förlängning även till Åsa och Frillesås.Centerpartiet skrev också en motion i ämnet.

Som kommunstyrelsens ordförande fick jag möjligheten att genomföra projektet. Tre partier arbetade starkt för att vi skulle få pendeltåg. Folkpartiet, Centerpartiet och Socialdemokraterna.

Motståndet var hårt. Bland annat Varbergs kommun och Landstinget Halland var kallsinniga till att medverka.

Det är med denna bakgrund som jag reagerat mot att Anna Hjertqvist, numera politiker för det lokala missnöjespartiet Kungsbackaborna, är så historielös och gång på gång attackerar de som genomförde pendeltågen och beskyller dem för att inte hålla vallöften.

Samtidigt går hon med i ett parti vars ledare Roger Larsson röstade mot både sträckning av järnvägen och finansiering av pendeltågen.
Och som under 11 år som kommunstyrelsens ordförande inte gjorde något för att förlänga pendeltåget söderut.

Anna Hjertqvists partival är hennes eget. Men det blir smått absurt när hon attackerar de som genomförde pendeltågen och försöker få väljarna att tro att ett parti som leds av en pendeltågsmotståndare skulle ha någon trovärdighet när det gälleratt få stationer i Åsa och Frillesås och en förlängning av tåget till Varberg.

Jag tror inga partier är speciellt rädda för Kungsbackaborna. Men partiet får finna sig i att andra partier fram till valdagen tar debatten med dem.Speciellt när man säger sig stå för saker som ledande företrädare i partiet tidigare röstat emot och också bekämpat.

Möjligtvis är ett parti lite rädda. Och det är Sverigedemokraterna. Eftersom Kungsbackaborna när det gäller invandrings- och flyktingpolitik
fiskar i grumliga vatten och är ute efter deras väljare.

För hur skall man annars tolka att partiet på sin hemsida ordnar en omröstning om huruvida Kungsbacka skall ta emot 50 flyktingar?

Syftet kan väl bara vara att försöka få röster från främlingsfientliga väljare. Så agerar ett missnöjesparti. Och detta parti är nu Anna Hjertqvist politiker för.

Tommy Rydfeldt (FP)
Regionfullmäktigekandidat

Skattehöjarpartierna faller i opinionen

Undrar om de Rödgröna verkligen trodde att man skulle ro iland att under en vecka lanserar skattehöjning efter skattehöjning utan bakslag i opinionen? En vecka som dessutom avslutades med att vänsterpartisterna var missnöjda att det blev för lite skattehöjningar.

Man påpekade att uppgörelsen inte gällde hela mandatperioden så det man skulle kämpa för fler skattehöjningar.

Att de Rödgröna tror att man är bättre på att spendera människors pengar än de själva?

Dagens mätning från Demoskop/Expressen ger alliansen en ledning med 1,8%. Största förloraren är Miljöpartiet. Inte förvånande då detta parti har fått ge upp så mycket av sin politik och nu står för skattehöjningar på punkt efter punkt. Det enda miljöpartistiska i skuggbudgeten är bensinskattehöjning på 49 öre. Men på det vinner man inga val.

Jag tror inte de gröna väljarna känner igen sig. Skulle inte förvåna mig om det just är i storstäderna som MP tappat. Och då till Folkpartiet. Jag tror Miljöpartiet har nått sin topp och snart är tillbaka på de vanliga 5-6%.

Man skall alltid ta en enskild mätning med nypa salt men resultatet verkar logisk.

Två glädjande siffror är Folkpartiets 9,0% (klart över valresultatet 2006) och Sverigedemokraternas 2,1%. Och Piratpartiet syns överhuvudtaget inte till i mätningen.

DagenDN1DN2HDSvdSvd23GPSyds

onsdag, maj 05, 2010

Nummerupplysningen.se skickar bluffakturor

Ett företag som kallar sig Nummerupplysningen.se skickar   i dagarna ut ett "erbjudande" till företag och föreningar.

Man gör det på ett sätt som närmast kan beskrivas som försök till bluffaktura.

Det står i finstilt "Erbjudande från". Sedan de uppgifter de redan har. Man påpekar också att man kan lägga till utökad företagsinformation utan extra kostnad.

Något företag kanske tycker detta låter bra fyller i och skriver under. Skickar sedan in det till blufföretaget.

Men, på baksidan finns en liten text tryckt med dålig färg och det är oerhört komprimerad. Läser man den så framgår det till slut att om man skickar in uppgifterna så kostar det 3711 kr per år. Och man har bundit sig i 24 månader.

Längre ner står det dessutom att moms tillkommer.

Så den som skickar in detta papper har helt plötsligt fått en kostnad på 7422 kr + moms för en tjänst man inte behöver. T.ex Hitta.se har dessa uppgifter gratis. Det är bara Eniro som vill ha betalt men då en betydligt lägre kostnad.

Detta är inget annat än bluff och båg. Företaget uppger också sitt organisationsnummer till OÜ 11550212. Låter som ett Estniskt företag.

Längst ner på deras papper står det " Många bäckar små blir till en hel å".

Förmodligen är detta företagets valspråk.

Genom att skicka ut detta "erbjudande" som massbrev till företag och föreningar kommer säkert en del att missa att det kostar pengar. Och 7422 kr gånger en massa lurade företagare kan bli till en hel å av pengar.

PS! Jag har försökt att ringa dem men hamnar hela tiden i telefonkö. Någon riktig kundtjänst existerar nog inte DS!

PS!  Jag skickade aldrig in själv utan la upp denna bloggtext för att varna andra. Att jag försökte nå dem vara bara en test för att se om de hade en seriös kundtjänst. Det hade man inte DS!

OBS! JAG HAR INTE MÖJLIGHET ATT VIA E-POST ELLER TELEFON HJÄLPA ER ELLER GE RÅD. AV DEN ENKLA ANLEDNINGEN ATT IBLAND HAR 15-20 PERSONER RINGT MIG VARJE DAG FÖR RÅD OCH SYNPUNKTER. TA ISTÄLLET KONTAKT MED ER BRANSCHORGANISATION, T:EX SVENSK HANDEL.

TIPS VAD GÖR MAN?

Bestrid faktura, inkasso med mera vad de kan skicka. Om de mot förmodan skulle gå till kronofogden så bestrid till kronofogden också. Kronofogden gör då inget och man får ingen betalningsanmärkning.

Då måste Nummerupplysningen.se gå till tingsrätten vilket man inte lär göra. Risken att de förlorar är alldeles för stor.

Många har hört av sig till mig. Jag har tyvärr ingen möjlighet att hjälpa er på något sätt utan bestrid som jag beskrivit ovan.

UPPDATERING

Fidelity Inkasso som skickat brev om inkasso meddelar på sin hemsida att de inte längre har Nummerupplysningen.se som kunder.

Läs mer genom att trycka på denna länk

Sannolikt vill inget inkassobolag driva frågan. Bestrid om ni får faktura, inkasso eller annat krav.

UPPDATERING

Nu finns en Facebookgrupp som de som är lurade kan gå med i

Klicka här

UPPDATERING 14 december 2015 

Man kan få information hur man bestrider på denna sida. Tryck här