torsdag, maj 06, 2010

Historielöst missnöjesparti

Upptäckte att jag glömt lägga upp en insändare i Kungsbacka Nytt från ett par veckor tillbaka. En replik mot det lokala missnöjespartiet Kungsbackaborna.

Attackerar de som vill ha pendeltågsstation

I början av 1980 talet skrev jag en motion om pendeltåg till Kungsbacka och i en förlängning även till Åsa och Frillesås.Centerpartiet skrev också en motion i ämnet.

Som kommunstyrelsens ordförande fick jag möjligheten att genomföra projektet. Tre partier arbetade starkt för att vi skulle få pendeltåg. Folkpartiet, Centerpartiet och Socialdemokraterna.

Motståndet var hårt. Bland annat Varbergs kommun och Landstinget Halland var kallsinniga till att medverka.

Det är med denna bakgrund som jag reagerat mot att Anna Hjertqvist, numera politiker för det lokala missnöjespartiet Kungsbackaborna, är så historielös och gång på gång attackerar de som genomförde pendeltågen och beskyller dem för att inte hålla vallöften.

Samtidigt går hon med i ett parti vars ledare Roger Larsson röstade mot både sträckning av järnvägen och finansiering av pendeltågen.
Och som under 11 år som kommunstyrelsens ordförande inte gjorde något för att förlänga pendeltåget söderut.

Anna Hjertqvists partival är hennes eget. Men det blir smått absurt när hon attackerar de som genomförde pendeltågen och försöker få väljarna att tro att ett parti som leds av en pendeltågsmotståndare skulle ha någon trovärdighet när det gälleratt få stationer i Åsa och Frillesås och en förlängning av tåget till Varberg.

Jag tror inga partier är speciellt rädda för Kungsbackaborna. Men partiet får finna sig i att andra partier fram till valdagen tar debatten med dem.Speciellt när man säger sig stå för saker som ledande företrädare i partiet tidigare röstat emot och också bekämpat.

Möjligtvis är ett parti lite rädda. Och det är Sverigedemokraterna. Eftersom Kungsbackaborna när det gäller invandrings- och flyktingpolitik
fiskar i grumliga vatten och är ute efter deras väljare.

För hur skall man annars tolka att partiet på sin hemsida ordnar en omröstning om huruvida Kungsbacka skall ta emot 50 flyktingar?

Syftet kan väl bara vara att försöka få röster från främlingsfientliga väljare. Så agerar ett missnöjesparti. Och detta parti är nu Anna Hjertqvist politiker för.

Tommy Rydfeldt (FP)
Regionfullmäktigekandidat

Inga kommentarer: