fredag, oktober 31, 2008

Hur länge sitter Mona Sahlin kvar?

Socialdemokraterna störtdyker i DN/Synovates undersökning. Back 6,2 %.

Skälen är enligt min mening främst två.

Förra gången Sverige hade en kris hette den Tsunamin och då satt Mona Sahlin och hennes kompisar i regeringen. Allmänt kaos utbröt och man visste inte ens vem som ringt vem och vem som var på jobbet.

Denna kris har sköts klanderfritt och de ser svenska folket.

Andra skälet är givetvis regeringsfrågan där Mona Sahlin velat fram och tillbaka. Rena rödgråna dokusåpan.

Skillnaden mellan blocken minskar rejält och den som räknat ut alliansen 2010 får nog tänka om rejält. Trekanten är inga givna vinnare.

Socialdemokraternas nedgång innebär också att partiet inte längre är större än de fyra borgerliga partierna tillsammans. Och vänsterpartiets Lars Ohly skulle få en vågmästarställning om det vore val i dag. Mona Sahlin skulle vara beroende av hans stöd för att kunna bilda en s-mp-regering.

Detta innebär att såpan ”Vem tar vem” fortsätter.

Frågan man också kan ställa sig efter de uppenbara huggen i ryggen internt i regeringsfrågan är:

Hur länge sitter Mona Sahlin kvar?

Klarar hon en situation då (s) sjunker ytterligare och alliansen går ikapp och EP-valet blir en katastrof?

De som internt i (s) leder "Mosa-Mona" kampanjen vädrar morgonluft.

Som folkpartist extra roligt att folkpartiet når 7,3 % i mätningen. Nästan valresultatet 2006. Det är Jan Björklund värd.

DN1234Svd12345Aftonbl123SydsvHD

tisdag, oktober 28, 2008

Dagens avsnitt i såpan ”Vem tar vem”.

Den rödgröna såpan ”Vem tar vem” blir bara underligare för varje dag. Men det är väl så med såpor. Det oväntade skall hända och varje avsnitt skall avslutas med en ”twist”

Idag får vi reda på att Mona Sahlin lovat Thomas Bodström en ministerpost 2010. Fram till dess så får han ”göra vad han vill”.

Därför kan denna fantastiska man vara riksdagsman, justitieutskottets ordförande, advokat, deckarförfattare, pappa och make. Förmodligen i den ordningen. Och allt hinner han med. Eller?

Återigen visar Mona Sahlin det hon har så mycket av. Brist på omdöme. Hon accepterar Bodströms halvhjärtade jobbinsatser och lovar dessutom ut ministerposter.

Givetvis nekar Bodström till att ha berättat detta i en intervju i Hufvudstadsbladet i Helsingfors.

Fortsättning följer då intervjun är bandad.

Och vänsterpartiet meddelar att man inte vill prata skattepolitik innan valet. Nej varför ge väljarna besked i en av de frågor där trekanten har väldigt olika meningar. Skiljer mellan 40-50 miljarder hur mycket de vill beskatta svensken.

För övrigt tycker jag trekanten är en bra beskrivning på de tre till vänster. Såg det första gången i Birger Schlaugs blogg. Har Birger hittat på uttrycket?

Svd12