tisdag, oktober 28, 2008

Dagens avsnitt i såpan ”Vem tar vem”.

Den rödgröna såpan ”Vem tar vem” blir bara underligare för varje dag. Men det är väl så med såpor. Det oväntade skall hända och varje avsnitt skall avslutas med en ”twist”

Idag får vi reda på att Mona Sahlin lovat Thomas Bodström en ministerpost 2010. Fram till dess så får han ”göra vad han vill”.

Därför kan denna fantastiska man vara riksdagsman, justitieutskottets ordförande, advokat, deckarförfattare, pappa och make. Förmodligen i den ordningen. Och allt hinner han med. Eller?

Återigen visar Mona Sahlin det hon har så mycket av. Brist på omdöme. Hon accepterar Bodströms halvhjärtade jobbinsatser och lovar dessutom ut ministerposter.

Givetvis nekar Bodström till att ha berättat detta i en intervju i Hufvudstadsbladet i Helsingfors.

Fortsättning följer då intervjun är bandad.

Och vänsterpartiet meddelar att man inte vill prata skattepolitik innan valet. Nej varför ge väljarna besked i en av de frågor där trekanten har väldigt olika meningar. Skiljer mellan 40-50 miljarder hur mycket de vill beskatta svensken.

För övrigt tycker jag trekanten är en bra beskrivning på de tre till vänster. Såg det första gången i Birger Schlaugs blogg. Har Birger hittat på uttrycket?

Svd12

Inga kommentarer: