torsdag, oktober 23, 2008

Vänsterpartierna träter och alliansen regerar

När vänstersidan håller på och träter om vem som skall få vara med, om man missförstått varandra och lägger olika budgetalternativ så gör alliansen det man blivit bra på, regerar.

Idag kom nästa stora förslag.

Regeringens forsknings- och innovationsproposition. Enligt pressmeddelandet så omfattar den perioden 2009 - 2012 och är vad gäller resurstillskott den största någonsin. Med sina fem miljarder är den mer än dubbelt så stor som den närmast föregående och större än de tre senaste sammantaget.

Jag citerar vidare:

– Kunskap är i vår tid på väg att bli den viktigaste konkurrensfaktorn. Det land som kommer på efterkälken i fråga om kunskap och innovationer riskerar att få stora svårigheter. Det är det ena skälet till att vi gör den största satsningen någonsin på svensk forskning. Det andra skälet är att vi vill bidra till lösningar på mänsklighetens stora problem, som klimatfrågan och hur svåra sjukdomar ska kunna botas eller lindras, säger högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg.

– Men mer pengar är inte tillräckligt. Det finns också ett antal systemfrågor som hämmat svensk forskning. Genom att konsekvent hävda kvalitet och använda konkurrens som metod ger vi svenska forskare förutsättningar att bli allra bäst, säger Lars Leijonborg.

Återigen är det ett försummat område som alliansen tar tag i.
Forskning har varit en stor fråga för folkpartiet och Lars Leijonborg personligen.

Kul att han nu som statsråd får lägga denna proposition.

DNSvdSydsvHD

Inga kommentarer: